Azil 5 u beogradskoj „Akademiji 28“


Azil 5 @ Studio M, Novi SadNakon prošlogodišnjih jesenjih koncerata u novosadskom „Studiju M“ i beogradskom „Domu omladine“ bend Azil 5 će u subotu 2. februara održati koncert u klubu „Akademija 28“.

Dva prethodna albuma „Strastan go i bos“ i „Nema čoveka danima“ govore o autentičnosti muzičkog stvaralaštva ovog benda. Svojim numerama zainteresovali su i publiku u zemljama regiona, pa u svojoj biografiji imaju zabeležene koncerte u Sloveniji, Mađarskoj, Nemačkoj. Posebnost njihove isključivo autorske muzike je u sopstvenom izražavanju za koje kažu da je žanrovski neopredeljeno. Ovako rasterećeni od pripadnosti bilo kom muzičkom žanru članovi benda eksperimentišu sa poetičnim tekstovima neobičnih metafora i sintagmi u okviru laganih muzičkih ritmova. Uz akustičnu gitaru, zvuke čistog klavira ali i malo bržeg i težeg ritma uz glasan bubanj i električnu gitaru ova muzika na elegantan način stvara dodir sa publikom posebno kroz tekstove na temu ljubavi. Nezaboravan je njihov spot za pesmu privukli „Ne i ti“ koji je bio preteča snimanja prvog albuma. Snaga i dubina koja se oseti u tekstovima poput „Malo sam te smaštao, nisam li te našao?“ i „Činili smo ljude manje bitnijim od nas“ je ono što je posebno zanimljivo publici Azila 5.

Ovaj koncert je specifičan jer će biti izveden unplugged. Gost na koncertu će biti Dušan Pešić koji će svirati akustičnu gitaru. Azil 5 priprema svoj treći studijski album tako da će ovo biti prilika za promociju nekoliko novih pesama sa tog albuma. Podsećamo da zainteresovani mogu besplatno preuzeti njihov drugi album sa MTV-a.

Koncert počinje u 21h a ulaz će biti besplatan.

(Visited 57 times, 1 visits today)