Azil 5 – Novi „živi“ spot


Azil 5 @ Studio M, Novi SadAzil 5 je objavio svoj novi spot, jedanaesti po redu za isto toliko godina postojanja, za pesmu „Boemska“.

U spotu su korišćeni snimci koje je napravila Radio-televizija Vojvodine povodom koncertne proslave desetogodišnjice benda u novosadskom Studiju „M“ 6. marta 2015. godine.

Produkciju zvuka potpisuje Darko Varga, dok je za montažu spota bio zadužen Bogdan Ljubišić.

Azil 5 je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući autorskom muzikom. Do sada je bend objavio tri studijska albuma: Strastan, go i bos (2008), Nema čoveka danima (2011) i Ako čuješ istinu, znaš li šta ćeš s njom? (Lampshade Media, 2014) kao i dva albuma uživo IzLiveNo u tišinu (2009) i Živi Azil (2013).

Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop, fusion i od skoro „world music“ uticaja. Tokom svoje karijere stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice kroz nekoliko stotina nastupa. Azil 5 su Nenad Kojić, Vladimir Vojnović, Borko Basarić, Sava Nikić, Dušan Kolarski i Ivan Jeneckov.

(Visited 179 times, 1 visits today)