Avgustovski EXIT sa najmanje 20 bina i zona širom tvrđave


Ovogodišnji EXIT centralna je tema svetske muzičke industrije koja ne pristaje na „novu normalnost“ kao što su koncerti u autima ili streamovi DJ setova iz spavaćih soba. Potvrdila je to i Marija Mej (Maria May), agentkinja Dejvida Guete (David Guetta), Robina Šulca (Schulz) i brojnih drugih superstarova, koja je na međunarodnom ekspertskom panelu nazvala EXIT „svetlom na kraju tunela“.

To su potvrdile i stotine izvođača koji su se javili kako bi iskazali svoju podršku, a neki od njih već su istražili sve mogućnosti da stignu u Novi Sad od 13. do 16. avgustaa ove jubilarne dvadesete godine! Objava prvog dela novog programa za sad već istorijsko izdanje festivala očekuje se ubrzo, a nakon brojnih nagađanja, stižu i nove dobre vesti. EXIT će ipak otvoriti čak 20 pozornica i zona širom Petrovaradinske tvrđave i to na površini od najmanje 90% uobičajenog kapaciteta.

Otkako je posle tri meseca pauze ponovo pokrenuta prodaja ulaznica, interes za jedini od svih vodećih evropskih festivala, očekivano je velik. Ipak, zbog svih kvota za ulaznice, kako onih prodatih pre, tako i novih sada, EXIT će i ove godine u centru imati svoj čarobni sastojak kad je u pitanju atmosfera, a to je uvek najbrojnija publika iz regiona. Nakon snažnog starta prošle zime i prolećnog restarta, ali i smanjenja kapaciteta, trenutno je u prodaji poslednjih 25% ulaznica za sva četiri dana koje se prodaju po ceni od 6490 dinara, putem službene stranice exitfest.org.

Glavna pozornica (Main stage) biće na svom uobičajenom mestu na centralnom platou Donjeg grada Petrovaradinske tvrđave, spremna da ugosti spektakularne nastupe svetskih, ali i regionalnih superzvezda. EXIT je uz Glastonbury među retkim festivalima s dve glavne bine, a druga je svakako kolosalna mts Dance Arena, koja će i ovog leta raditi u svojoj punoj snazi i ugostiti najveće DJ zvezde! I susedna, međunardno hvaljena No Sleep scena, dočekaće verne fanove u svom dobro poznatom rovu, a na prepoznatljivoj produkciji predstaviće se uvek besprekorna selekcija izvođača. Osim najvećih, EXIT čarolije ne bi bilo i bez nekoliko kultnih bina, pa će i ove godine raditi plesno srce festivala sa najvatrenijom atmosferom Latino Stage! Za hip-hop fanove „ide gas“ i ovog kolovoza u rovu Beats pozornice, dok će drumandbass muzika koja je obeležila EXIT tokom proteklih 20 godina i ove godine imati svoju scenu – XBass Pit! Biće tu i jedna od omiljenih pozornica domaće i regionalne DJ scene Urban Bug, te uvek prepune Guarana AsFM i Gaia Experiment Trance Stage. Osim brojnih zona za odmor i hranu kao što su Foodland zone, posebno mesto i ove godine zauzeće omiljena Pachamama zona, dok će istorijsko mesto susreta biti Wenti Wadada Reggae Stage u ovogodišnjem specijalnom izdanju. Ovo nije konačan spisak i moguća su dodatna proširenja liste bina i pratećih sadržaja po kojima je EXIT poznat u svetskim okvirima.

(Visited 4 times, 1 visits today)