Autogeni trening završava drugi album


Autogeni treningAlternativni sastav Autogeni trening iz Nikšića/Podgorice iskoristiće dolazak u Beograd za nastup 26. marta na Long Night festivalu u Domu omladine da konačno završi rad na svom drugom albumu „Na pučini živog peska“, koji bi se mogao pojaviti u nekoliko narednih meseci.

„Album radimo već dvije godine. Sticajem okolnosti se to odužilo. Sve nekakvi pehovi i neplanirane situacije, što finansijske, što tehničke. Uglavnom, trebali bi da ga završimo konačno kad dođemo da sviramo na festivalu. Ujedno ćemo doraditi to što nam je ostalo oko album, još nekih par stvari oko miksa. To je pri kraju. Mastering i završeno je“, kaže bubnjar Bojan Bojanić.

Prema njegovim rečima, pre albuma koji se možda izađe do leta, pojaviće se kao najava spot za novu pesmu „Nema više priče sa tobom“ u režiji Srđana Stanojevića, studenta režije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

„Koncept novog albuma je zasnovan na borbi između ljubavi i izgaranja. Čak je bila varijanta da se album zove „Ljubav i izgaranje“, jer imamo istoimenu pjesmu na albumu. „Na pučini živog peska“ ne zvuču optimistično, ali to je realna slika današnjeg društva na cijelom svijetu. Kad pogledamo kud sve to vodi, to je neka realna slika i bukvalno težnja da se neko povuče za rukav, da skapira da sve ide dođavola“, otkriva Bojanić.

Na omotu će biti „najvjerovatnije jedno srce i jedno drvo koje simbolizuje život, a ta dva detalja biće smješteni u jednom pješčanom satu, koji može simbolizovati vrijeme preostalo da se nešto promijeni“.

Autogeni trening prvi nastupa na „Pozornici“ festivala Long Night u velikoj dvorani Doma omladine od 20:30, a posle njih slede Letu štuke, Rundek Cargo trio i Block Out.

„To je velika čast za nas. To je možda i jedan od bitnijih nastupa naših od kada radimo. Ipak dijeliti binu sa takve tri veličine! Pored mnogih bendova, srpskih i u regionu, koji su stvarno kvalitetni to je velika stvar za nas. Baš velika. Taj detalj u biografiji bi poželio svaki bend“, kaže bubnjar Autogenog treninga.

Nastup na Long Night festivalu biće odlična prilika publici da vidi i čuje Autogeni trening u starom sastavu Bojanić, pevač i gitarista Dino Kapetanović i basista Ilija Kojović, zaslužan za hvaljeni CD prvenac „Previše“ (2008). Kojović se nedavno preselio u Beograd i svoje mesto ustupio Mihajlu Bulajiću.

„Već radimo probe sa Mihajlom, međutim za nastup na Long Night festivalu nećemo moći da ga navježbamo.

Možda i možemo, ali ipak nam je sigurnija varijanta da nam svira stari basista Ilija. Ne mogu da tvrdim da će to biti zadnja svirka sa starim basistom. Mi smo jako dobri drugovi, ko zna šta nam sjutra donosi“, kaže Bojanić.

(Visited 91 times, 1 visits today)