Auguste nastupaju na Terraneu!


AugusteNakon godinu dana nastupanja po zagrebačkim akustičnim prostorima, Auguste su odlučile barem nakratko preko leta napustiti Zagreb!

Odabrane među 6 finalista od strane stručnog žirija (Luka Pavić i Domagoj Šošić (Terraneo festiva), Edo Plovanić i Krešimir Blažević (Muzika.hr) i Željka Rudar (Akustika)), Auguste su dobile priliku nastupiti na Akustika pozornici šibenskog sve većeg i poznatijeg festivala Terraneo koji se ove godine održava od 07. do 09. avgusta.

“Prijava je trajala svega minutu ili dvije jer sam nekamo žurila pa je sve bilo nekako usput. Poslala sam par linkova na naše web stranice, ali izgleda da je to bilo sasvim dovoljno!” – rekla je Ivana Lulić.

Auguste su zagrebački duo koji čine Gordana Marković iz Banja Luke i Ivana Lulić iz Virovitice. Pre pet godina su se upoznale na audiciji vokalnog studija u Zagrebu gde su obe krenule učiti vokalnu tehniku, a strast prema akustičnoj muzici i višeglasju odmah ih je povezala.

“Malo-pomalo njihov se repertoar širio. Prvo su to bile akustične verzije soul, r’n’b i swing standarda te blues i rock klasika da bi s vremenom shvatile da mogu i same nešto skladati, odsvirati i zapjevati. Rezutati su sve razveselili. Njihova diskografska i scenska budućnost kao kantautorica tek je pred njima”, preneo je Dubravko Jagatić za T-portal.

Trenutno u studiju snimaju materijal za debitantski album. Ako vam je Terraneo predaleko, ovde možete čuti kako zvuče uživo.

(Visited 71 times, 1 visits today)