Atoms For Peace – spot za pesmu „Ingenue“ i headliner Exit-a


atom_for_peaceEksperimentalni rok bend Atoms For Peace koji predvode muzičari Tom Jork (Thom Yorke) – Radiohead i Fli (Flea) – RHCP, nastupiće na ovogodišnjem novosadskom festivalu Exit (10 – 14. jul).

Atoms For Peace je osnovan u Los Anđelesu, 2009. godine, i vrlo ubrzo je oduševio publiku i kritiku svojim neobičnim spojem različitih muzičkih stilova. 

Atoms For Peace nastali su kada smo Fli i ja zaglavili jedno veče slušajući Fela Kutija celu noć“, izjavio je Tom Jork.

„Otkrili smo koliko je ogromna muzička energija sakrivena u našoj potencijalnoj kolaboraciji. To su ti momenti kada osetiš da se velike stvari dešavaju.“ 

O njihovom prvom singlu „Default„, kao i o njegovoj „B strani“  – pesmi  „What the Eyeballs Did“ smo nedavno pisali. Više o tome možete pročiati ovde.

Debi album, iako je od ranije postavljen na internetu za besplatno preslušavanje, zvanično je u prodaji od 25. februara pod nazivom „Amok“

Juče (28.februar), Atoms For Peace je objavio novi spot za pesmu „Ingenue“ sa novog albuma. U njemu je  Tom Jork, zajedno sa izuzetnom plesačicom Fukiko Takase, još jednom pokazao i dokazao svoje plesno umeće.

Za režiju i koreografiju spota zaslužan je isti tim koji je radio na spotu za pesmu „Lotus Flower“ (Radiohead):

Gart Dženings (Garth Jennings)  – režija i Vejn MekGregor (Wayne McGregor) – koreografija.

Oni zo jednostavno rade drugačije. Pogledajte...

(Visited 82 times, 1 visits today)