Atlantida promoviše povratnički album „Premalo za san“ u klubu KSET


AtlantidaDubrovački rok bend Atlantida krenuo je na promotivnu turneju po Hrvatskoj, održao koncerte u Splitu i Makarskoj, a vrhunac ovog dela turneje je sutrašnji nastup u Zagrebu u klubu KSET zajedno sa Terezom Kesovijom i Ibricom Jusićem.

Bend Atlantida promoviše povratnički album „Premalo za san“ izdatog od strane izdavačke kuće Croatia Records. Jedan od najbolje ocenjenih albuma 2012. godine u Hrvatskoj, koji je dobio odlične ocene kritičara i publike nalazi se u prodaji od novembra prošle godine, a najavljen je baladom „Lađe“.

Pesma „Lađe“ zajedno sa prethodnim singlovima „Lutam po oblacima“ i „Dodir u bojama“ kao i još sedam drugih pesama čini novi album na kome produkciju potpisuje Miro Lesić.

Početkom 2012. godine realizovan je duet sa dubrovačkim kantautorom Ibricom Jusićem, i to je spoj čvrstog zvuka i šansone. Za pesmu je snimljen spot koji možete pogledati ispod.

Sredinom 2012. godine izlazi sledeći singl „Dodir u bojama“

Dubrovački bend Atlantida osnovan je 1990. godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pevanja, stvara jedan muzički pravac koji zasigurno nije potrošen na Hrvatskoj muzičkoj sceni. Prvi studijski album „Eyes of reallity“ objavljuje 1994. godine u izdanju izdavačke kuće Euroton. U svojoj drugoj fazi rada snimaju EP „Sami u kamanu“. Uspeh tog EP-a, iako je bend 2000. godine prestao sa aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. Bend čine: Davor Erceg (vokal), Niko Novaković (gitara), Alan Lasić (bas gitara), Mario Tomašić (bubnjevi), Jakša Zedniček (gitara) i Aljoša Lečić (klavijature/sintovi).

Karte za koncert u KSET-u se mogu kupiti po ceni od 20 kuna na ulazu u klub, a početak ovog muzičkog spektakla je najavljen za 21 čas.

(Visited 48 times, 1 visits today)