Atheist Rap na regionalnim festivalima i u klubovima


Atheist RapNovosadski pank-rokeri Atheist Rap su godinama unazad jedan od najaktivnijih bendova u regionu. Tu će reputaciju opravdati i u narednom periodu.

Seriju predstojećih nastupa započeli su u slovenačkom gradiću Metlika, gde su u petak 19.04. nastupili kao hedlajneri prvog dana festivala PungArt. Tokom dva dana festivala, između ostalih, učestvovali su još i zagrebačke grupe Psihomodo Pop i Brkovi i slovenačka pank atrakcija Indust Bag. Pored ovog nastupa, posebno vredi apostrofirati učešće na Calling festivalu 27.05. na Kalemegdanu u Beogradu gde će Ateisti biti jedini učesnici iz Srbije i gde, će uz svoje stare prijatelje iz skopskog Superhiksa i zagrebačkog Hladnog piva, pripremiti publiku za centralni bend te večeri, čuveni Green Day. Najsvežija vest glede predstojećih koncerata Atheist Rapa je stigla iz Zagreba gde su organizatori na ovaj način najavili učešće Atheist Rapa na ovogodišnjem izdanju INmusic festivala: http://www.inmusicfestival.com/vijesti/sjajni-atheist-rap-na-inmusic-festivalu. INmusic festival će se održati od 24. do 26.06. na jezeru Jarun, uz učešće mnogih poznatih izvođača, kao što su: NOFX, Iggy and the Stooges, Arctic Monkeys, Editors i mnogi drugi.

Naravno, Ateisti neće ni ove godine propustiti priliku da u svom gradu odsviraju rođendanski koncert, tako da će svoj 24. rođendan obeležiti 24.05. nastupom u klubu „Sonja“ u Novom Sadu.

Spisak nastupa Atheist Rapa izgleda ovako:

  • 19.04. Metlika – PungArt festival
  • 20.04. Ogulin – Dreams
  • 26.04. Jagodina – Talir
  • 27.04. Gornji Milanovac – pivnica Hollywood
  • 17.05. Aleksinac – Centar za kulturu i umetnost
  • 24.05. Novi Sad – klub „Sonja“ (rođendanski koncert)
  • 27.05. Beograd – Calling festival
  • 01.06. Kruščić – Skladište fest
  • 24-26.06. Zagreb – INmusic festival

Grupacija Atheist Rap je sa svojim kolegama iz grupa Dubioza kolektiv i Hladno pivo snimila obradu pesme „Ja sjećam se“ u znak sećanja na preminulog kolegu Tustu iz pulske grupe KUD Idijoti. Ova pesma je objavljena na albumu „Apsurdistan“ grupe Dubioza kolektiv, koji je u celosti postavljen na besplatno skidanje, a pesmu posvećenu Tusti možete poslušati ispod.

Kanadsko-srpski film „Slotera Nika za predsednika“ (Slaughter Nick for president), čiji su akteri članovi Atheist Rap-a, nastavlja svoj uspešan festivalski život. Posle prošlogodišnjeg trijumfa na Zagreb film festivalu gde je pobedio u konkurenciji za najbolji dokumentarni film i posle uspešnih prikazivanja na festivalima u Torontu i Otavi, u petak 19.04. je prikazan na velikom internacionalnom CIMMfestu u Čikagu.

(Visited 163 times, 1 visits today)