Atheist Rap na Rebellion festivalu – Blekpul (Blackpool, UK)


Rebellion FestivalsNovosadska pank-rok grupa Atheist Rap će sledećeg leta nastupiti na najpoznatijem britanskom pank festivalu Rebellion koji će se održati u Blekpulu (Blackpool), u periodu od 04-07. avgusta 2011. godine. Sledeće, 15. po redu, izdanje Rebellion festivala će proteći u znaku obeležavanja jubilarnih 35 godina postojanja pank pokreta.

Novosadski pank-rokeri su u prethodnih nekoliko godina često nastupali pre velikih engleskih pank bendova a najupečatljiviji utisak, na muzičare i koncertne promotere iz Engleske, Atheist Rap je ostavio nastupom sa PTTB (Peter And The Taste Tube Babies) na novosadskom Trgu Slobode (manifestacija Ritam Evrope) 09. maja 2007. godine, pred više od 7.000 ljudi. Tada su se njihove kolege muzičari iz Engleske uverili u kvalitet i popularnost naših bendova (svirali su Vrisak Generacije i Atheist Rap) te u snagu i veličinu pank pokreta u Novom Sadu.

Posle toga, tokom 2009, Atheist Rap je delio binu sa legendarnim Oi bendom Cock Sparrer (na njihovom beogradskom koncertu) i sa ništa manje poznatim pank veteranima Buzzcocks (na Fusion stageu Exit-a).

Poziv za učešće na festivalu koji se održava na severozapadu Engleske obradovao je novosadske pank-rokere i oduševio ih činjenicom da će nastupati uz mnoge bendove koji su im bili uzori. Predstavljati sebe, svoj grad, a verovatno i region (pošto je AR za sada jedini potvrdjeni bend učesnik sa ex-Yu prostora) na festivalu na kojem će se obeležiti 35 godina panka, će biti velika obaveza ali i nemerljivo zadovoljstvo – tvrde članovi Atheist Rap-a.

Poslednji dopunjen spisak učesnika možete pročitati na oficijalnoj stranici festivala: www.rebellionfestivals.com

Četvorodnevne ulaznice za festival po prvoj pretprodajnoj ceni od 80 funti su puštene u prodaju.

Više informacija o bendu možete pročitati na www.atheistrap.net

Naredni potvrđeni nastupi Atheist Rap-a su:

  • 04.12. Požarevac – klub KB
  • 11.12. Novi Sad – Spens (Koncert godine)
  • 25.12. Beograd – KST maskenbal

Atheist Rap - Metlika (Slo)

(Visited 251 times, 1 visits today)