Atheist Rap i Superhiks otvaraju Belgrade Calling


Belgrade CallingNa ovogodišnjem festivalu „Belgrade Calling“, koji će se održati 27. maja na Kalemegdanu, nastupiće Green Day, podršku će im pružiti Hladno Pivo dok će novosadski pank bend Atheist Rap i skopska kultna ska-pank grupa Superhiks otvoriti manifestaciju.

Superhiks u Beograd dolaze četiri godine nakon poslednje regionalne turneje kada su promovisali album „And now… What?“. Poznati po veoma energičnim, gotovo euforičnim nastupima. Pored duvačke sekcije imaju i veoma snažne rifove, semplere kojima modernizuju ska, ali i nešto snažniji „crossover“ zvuk.

Bez sumnje će se odlično uklopiti sa “Ateistima” iz Novog Sada čiji je dvadesetpetogodišnji rad gotovo nepotrebno predstavljati publici na ovim prostorima.

Posle šest studijskih albuma i hitova kao što su „Blue Trabant“, „Wartburg limuzina“, „Car Core“, „Godina kulture“ i brojnih drugih, popularni Novosađani proteklu godinu provode, kako sami najavljuju, u oproštaju od publike. Budući da je i smak sveta neplanski odložen, sada mogu da produže sa opraštanjem od publike kojoj spremaju snažno zagrevanje na početku festivala.

Gitarsku feštu u parku ispod Beogradske tvrđave uvećaće još i nastup benda Hladno pivo, jednog od najpopularnijih bendova u regionu. Izuzetno ponosni što su dobili priliku da sviraju sa jednim od najslavnijih rok sastava današnjice i to ne samo kao predgupa, već kao ravnopravni izvođači, Mile Kekin je rekao:
„Šta reći…Veliko nam je zadovoljstvo podeliti pozornicu s najvećim pop-rok bendom.“

Hladno pivo upravo u maju obeležava 25 godina od njihovog prvog koncerta u Kumrovcu, a svirkom sa bendom Green Day obeležiće taj značajan datum.

Ulaznice se prodaju širom Srbije i regiona u prodajnoj mreži Eventim Srbija, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na predstojećoj stadionskoj turneji „99 Revolutions“ grupe Green Day.

(Visited 61 times, 1 visits today)