Argus objavio kompilaciju „Skriveni tragovi”


Argus - Skriveni tragoviArgus je godinama bio medijski izolovan projekat poznatog multimedijalnog umetnika Branka Radakovića koji se poslednjih godina bavi najviše režijom filmova, i to veoma uspešno, a Argus je oformio 1996. godine.

U februaru je izdata kompilacija u trajanju od sat vremena sa njihovim numerama pod nazivom „Skriveni tragovi“ koje su snimane u periodu od 2000. do 2009. godine i našle su se na predhodnim singlovima i albumima ovog muzičkog benda.

U drugoj polovini 90-ih Argus su bili atraktivna tinejdžerska pank grupa koja je često nastupala uživo, a od 2000. započinje sa ozbiljnim sudijskim radom. Sa svojim prvim spotom za pesmu „Pobeda“ bio je itekako prisutan na TV stanicama ali od 2004. medijskog prostora za njih gotovo da nije postojalo, te je bilo nemoguće da šire mase uopšte čuju, recimo za pesme kao što su „Tvoje oči“ i „Bez para“ koje su po svim mogućim parametrima trebali da budu hitovi.

Na kompilaciji se nalazi 26 numera. Prožeta je veoma šarenolikim konceptom i pokazuju da se radi o jednom krajnje nepredvidivom projektu.

Kultni rok kritičar Branimir Lokner, između ostalog, napisao u svojoj kritici ovog CDa:

„Radaković je sa ekipom saradnika tokom godina ‘plasirao’ svoje viđenje muzičke forme, koja je žanrovski višeslojna, koncepcijski koloritna, a autorski iako složena u svojoj osnovi – vrlo je jasno definisana.“

(Visited 33 times, 1 visits today)