Arcade Fire, Tiga, Zabiela, Hadouken!, Gramophonedzie @ Exit Festival 2011


Arcade FireJul na tvrđavi biće zanimljiviji i uzbudljiviji za činjenicu da nastupaju Arcade Fire, kanadska indi – rok senzacija, ali i jedan od najboljih elektro DJ-eva na svetu, Tiga, stari prijatelj Exita, James Zabiela, kao i domaći hit-mejker internacionalnog kova, Gramophonedzie. Zapostavljeni neće biti ni poklonici new-rave estetike koji će najavljivani novi album mladog britanskog benda Hadouken! možda imati prilike da čuju upravo na Exitu.

Arcade Fire, art-rock akt sa sedam muzičara multiinstrumentalista koji tokom nastupa menjaju i po 16 instrumenata, od gitare i violine, preko harmonike do metalofona, ima umetnički kvalitet izrade koji zadivljuje sve koje traže više od muzike, ali u isto vreme su prijemčivi onima koji bi samo da uživaju i da se ne udubljuju previše. Njihov poslednji album „The Suburbs“ izdat u avgustu ove godine, nećete lako prestati da slušate, a to potvrđuje i prvo mesto na top listama u USA, UK, Kanadi… Prema rečima muzičkih kritičara magazina NME, govori o tome kako se vraćamo kući da bismo otkrili da tamo nije isto kao pre našeg odlaska, a koristeći najnoviji web standard HTML5 za spot za numeru We Used To Wait omogućili su svima nama nešto neverovatno: da se i sami vratimo u detinjstvo. Ovim projektom Arcade Fire oduševili su svet, pomerili granice i postavili nove standarde u izradi muzičkih spotova. Višestruke nominacije za razne prestižne nagrade koje su dobili kako za muziku tako i za tekstove, samo potvrđuju već rečeno. Ostaje da i vi to potvrdite.

Tiga je davno počeo sa proslavljanjem Kanade kao domovine dobrog zvuka za naredno doba. Od ove legende elektro-pop i house zvuka, koji odlično spaja komercijalni uspeh sa tehničkom veštinom u radu i harizmom koju prenosi na publiku očekujte šarmantno, seksi, dinamično.

Ne verujte odrednicama house, breakbeat i techno ako je tema sve ono što radi James Zabiela, miljenik publike festivala, mladi producent i DJ. Ako ste ga slušali na dva neverovatna nastupa na našem festivalu, znate bolje. Ako niste, saznaćete u julu na tvrđavi. Ne očekujte ništa određeno, osim oduševljenja i vrhunske žurke na koju će vas Zabiela odvesti svojom neverovatnom tehnikom i brzinom menjanja ritmova.

Da Exit zna da prepozna potencijal potvrđuje i neverovatan uspeh sada najuzbudljivijeg mladog britanskog benda koji je pre dve godine nastupao na Elektrani – Hadouken!. Strastveni su gejmeri koje je inspirisala, a zatim i proslavila muzika za neke od najpopularnijih svetskih video igara, kao što je serijal „Street Fighter“. Poklonici new-rave estetike će upravo na Exitu možda imati prilike da čuju njihov novi album koji su najavili za početak 2011, promovišući krajem prošle godine singlove Mecha Love i Oxygen. Njihova muzika je glasna, energična i električna, a na Fusion stage dolaze u punom sastavu.

Gramophonedzie je domaći hit-mejker internacionalnog kova, koji pametnim kombinovanjem talenta i Interneta obezbeđuje sebi brojnu publiku, ali i druge neverovatne uspehe i to sve brzinom svetlosti. Već prvi singl „Why Don’t You“ u martu ove godine našao se na 12 mestu, ni manje ni više nego UK top liste singlova. Elektoro house mjuza nominovala je Gramophonedzie za Best Adria Act na ovogodišnjim MTV nagradama. Ovo, sigurni smo, ne želite da propustite.

U vreme kada se ljudima čini da je muzika dala sve od sebe, i kada je sve više skeptika u vezi sa kvalitetom mladih izvođača, mi se trudimo da budemo deo već eminentnog sveta proslavljenih i garantovano fenomenalnih zabavljača kao što su James i Tiga, ali i da učestvujemo u revolucijama koje proizode nama relativno novi i sigurno opčinjavajući Arcade Fire, koji šta god da rade dokazuju da u muzici itekako ima prostora za novu kreativnost.

Možemo se bez zadrške nadati i iznenađenjima, ali i provereno dobrim stvarima.

{youtube}z6c9Ejfu-iU{/youtube}

(Visited 53 times, 1 visits today)