Annihilator u Novom Sadu


Na svetskoj metal sceni zauzimaju značajno ime, naročito na bogatoj i šarenolikoj sceni osamdesetih, a u Kanadi, iz koje dolaze, spadaju u najznačajnija muzička imena. Postoje 35 godina, iza njih je 16 studijskih albuma, a sedamnaesti je u najavi za početak sledeće godine. Oni su Annihilator i premijerno su svirali u Novom Sadu.

A Tour for the Demented je naziv turneje koja promoviše aktuelni album For the Demented i koja je, na radost mnogih, podrazumevala i Novi Sad na svojoj listi.

Kao zagrevanje i predgrupa, svirala je grupa iz Santa Kruza (Kalifornija) Archer Nation, koja je predstavila svoja dva albuma i koja je inspiraciju pronalazila u hard roku i hevi metalu iz osamdesetih, a da su iz Kalifornije, moglo se prepoznati u njihovom zvuku i sviranju. Ovaj trio je pun energije i vrlo dobro svira, šteta što je ozvučenje bilo na nivou prosečnog podrumskog kluba.

Bez kašnjenja, uz mračni horski intro, na binu je izašla mlađa ekipa predvođena Džefom Votersom (Jeff Waters) i počela sa „Betrayed“, „No Way Out“, „One To Kill“, „Ultraparanoia“. Uz značajno bolji zvuk, svirka je bila čista, oštra, glasna i moćna, a gitarske bravure Votersa su bile precizne, virtuozne, brze. Generalno, bend je bio veoma usviran, bez i najmanjih ispada i trenutaka improvizacije. Očekivano za grupu koja iz sebe ima veoma bogatu studijsku aktivnost.

Uz sve to i komunikacija sa publikom u hali 6 je bila odlična, uz objašnjavanje pojedinih pesama i izražavanje zadovoljstva što sviraju u Novom Sadu. Tako smo saznali da je bendu omiljena pesma „Phantsmagoria“, a omiljeni album Never, Neverland. Održan je i svojevrsni tribjut Rendiju Rempidžu (Randy Rampage) bivšem pevaču Annihilator-a, pa su odsvirane „Burns Like a Buzzsaw Blade“ i „W.T.Y.D.“, a za sam kraj ostavljen je najveći hit grupe, pesma „Allison Hell“.

S obzirom da je ovaj koncert odložen i da je trebalo da bude pre godinu dana, može se zaključiti da je vredelo čekati, jer su momci pokazali usviranost, energiju i autentičnost, na najvišem nivou.

(Visited 34 times, 1 visits today)