Angažovani pank – Path Of Decay


Path Of DecayBeogradski hard-kor pank sastav Path Of Decay nastao je kao ideja 2002. godine kada su Vuk (basista), Janko (gitarista) i Pavle (pevač) shvatili da je glupo da sviraju samo nekoliko obrada te su rešili da se ozbiljnije posvete ideji autorskog benda.

Ubrzo su počeli da rade na autorskim pesmama, ali se javio problem usled nedostatka adekvatnog bubnjara koji bi ispratio njihov rad. Problem je donekle rešen nešto kasnije kada je u grupu došla Ivana koja svira bubnjeve, pa je bend počeo ozbiljnije da radi.

Prve koncerte održali su tokom 2006. godine u Beogradu i Bačkoj Topoli, a nakon toga na red je došlo i snimanje debi albuma. Bendu se pridružio i drugi gitarista Marko koji je producirao i snimio pesme sastava Path of decay. Zvuk ovog benda nastao je pod uticajem različitih pank bendova, pa predstavlja mešavinu podvrsta hard kora i panka, pesme su na engleskom jeziku, a govore uglavnom o zapažanjima običnog čoveka isprovociranog brojnim lažima i svakodnevnim ljudskim glupostima.

Bend Path Of Decay objavio je 2007. prvi album „This is not an advretisement for a conspiracy theory“ na kome se nalazi šest pesama, a neke od njih svirali su 15. juna u beogradskom klubu Ciklon, kada su zajedno sa bendom Prljavi dripci svirali kao gosti na koncertu argentinskog sastava Argies.

(Visited 66 times, 1 visits today)