„Anđeli“ najavljuju novi album Rebel Star-a


Ika & Milan Glavaški (Rebel Star)Duetskom pesmom, indi bend Rebel Star i njegov frontmen Milan Glavaški (ex Eva Braun, Popcycle), najavljuju za jesen album istog imena kao i grupa i 10 pesama na njemu.

Singl „Anđeli“ snimljen je sa Ivanom Smolović (Ika, On Tour, Intruder), koja je pevala i na prvom albumu „So“ iz 2007. godine, ovog americana (i do nedavno) duo benda. Saradnja između njih započela je na prvom koncertu Rebel Stara sa Ken Stringfellow-om u Bečeju, kada je Glavaški čuo kako peva i na tonskoj probi ponudio da na licu mesta otpevaju duet.

Novi album, Rebel Star će objaviti za hrvatsku kuću Dancing Bear, na koju su prebacili i prethodne albume, a od skoro su im postali i koncertna agencija.

„Ovo je ploča koja mene tera da ne spavam mirno i da radim noćima, jer mi je jebeno dobra ploča!“ – objašnjava frontmen Milan Glavaški za čitaoce portala RockSvirke.com

Od nedavno Rebel Star je od dvojca Milan – Atila Prikler, postao internacionalni četverac:

„To je tek luda priča. U Budimpešti imaš puno stranaca koji su se odomaćili, a da ne znaš šta su njihove priče… Postoji radio emisija na radio Q koju vode dva Engleza i došli su kod mene u studio da me intervjuišu. Atila i ja smo bili duo u to vreme. Za nedelju dana jedan od njih je doveo basistu i bukvalno najavio da su oni od sada članovi benda. Mene nisu bogznašta pitali. Oni su izuzetni muzičari i jako naslušani muzike koju ja volim, neverovatno su nam bliski ukusi pevaju prateće na srpskom, sviraji gitare, bas i klavijuture. Bend razvaljuje sa njima i jedva čekamo da krenemo sa promocijom albuma. Osim toga, doveli su i trećeg koji je dvadesetak godina bio ton majstor u studijima u Londonu i snimao sve rane albume Nick Cave-a, pa sve do Queen-a“– rekao je Milan Glavaški za RockSvirke.com

  • Koautor: Jasna Glišić
(Visited 54 times, 1 visits today)