And The Kid novi album najavljuju saradnjom sa Lovely Quinces


and-the-kid-photo-by-zvonimir-ferina-webIzdavačka kuća Rock Svirke Records, s ponosom vam predstavlja novo singl „Back To Trees“ zagrebačkog indie rok benda And The Kid koji nakon hvaljenog drugog albuma Grand Mal, ulaze u sledeću etapu svoje karijere. Spot i pesmu pogledajte odnosno preslušajte na našem sajtu.

Zagrebački indie rok bend ovog puta stiže pogonjen elektronskim zvucima, ali ispod kojih ipak leži ukorijenjena intimna akustična gitara. Potpomognuti izuzetnim vokalom Lovely Quinces, i pod producentskom palicom Leonarda Klaića, jednog od najboljih hrvatskih mladih producenata, And The Kid tiho najavljuju što budućnost donosi njihovom zvuku.

„Spot za pjesmu je osmislila i napravila zagrebačka umjetnica Nikolina Pavleković. “Pjesma je nastala poprilično davno i uvijek je bila tu, ali nikad realizirana ni na koji način, studijski ili live. Kod snimanja drugog albuma nam je sinulo da bismo je napokon mogli uskrsnuti, recimo duetom. Naravno, u to vrijeme je ‘up and coming’ artist bila ‘Lovely Quinces’ pa smo je pitali za mini suradnju i pristala je. No naše i njene tadašnje obveze nam nisu dopustile da se sretnemo u studiju. Prije par mjeseci smo se opet čuli, dogovorili snimanje i to je to, da dovršimo započeto. Bio je to produktivan dan u ‘House of Pablo’ studiju, sve je snimljeno u jednome danu, da bi Leonard Klaić kasnije majstorski izveo elektronski aranžman. Sama produkcija je mali nagovještaj zvuka na sljedećem albumu koji je trenutno u početnim procesima snimanja“, navodi se u saopštenju.

Bend se može čuti uživo 27. aprila u Klubu Klub na warm up party-u Indirekt festivala, gde će uz And The Kid nastupiti i Baden-Baden, kao i slovenački persons from porlock.

(Visited 95 times, 1 visits today)