Anathema u Zagrebu 11. oktobra


AnathemaJedan od najznačajnijih britanskih bendova Anathema gostuje u Zagrebu, u klubu Boogaloo 11. oktobra. Posle 2 godine i odličnog nastupa u ovom klubu, Anathema dolazi da promoviše svoj album „Weather Systems“.

Liverpul je grad iz kog dolaze najveći rockeri svih vremena, The Beatles. To je i grad Anathema-e, sastava koji u svoje 22 godine postojanja konstantno napreduje, sastav kojeg mnogi uspoređuju sa velikim Pink Floyd-om i u čijoj muzici reč ‘progresija’ ima svoj puni smisao. Od doom/death metal početaka bend se nakon 4-5 godina polako okreće prema rocku i u nešto više od 15 godina prošetao je mnogim ‘granama’ tog pravca. Od alternativnog, art, post, psihodeličnog, sve do neoklasičnog i progresivnog rocka, uvek s puno ambijentale.

Bend je nastao 1990. godine pod imenom Pagan Angel. Do sada su izdali devet studijskih albuma. Nastupaju u sledećem sastavu: Vincent Cavanagh (vokal, gitara), Danny Cavanagh (gitara, klavijature, vokal), John Douglas (bubnjevi), Jamie Cavanagh (bas gitara), Lee Douglas (vokal).

Cene ulaznica kao i podaci o početku pretprodaje biće objavljeni uskoro.

(Visited 32 times, 1 visits today)