Ana Popović 23. januara u Beogradu


Ana PopovićČuvena bluz muzičarka, Ana Popović, prvi put posle 2010, održaće samostalni koncert u Beogradu. Nastup će se održati u prostoru Mikser House-a, 23. januara, uz podršku Nenada Zlatanovića aka mr Swagger-a i Pere Joe-a. Ana, koja već godinama živi i uspešno stvara u Americi, jedna je od najpriznatijih muzičara na svetskoj bluz sceni.

U svetu bluz mizike, vrlo je malo uspešnih i priznatih žena gitarista, a jedna od najboljih je upravo naša Ana Popović. Nakon samostalnog nastupa u Domu omladine u Beogradu 2010, Ana se prvi put vraća u Beograd da održi solo nastup. Mikser House će imati čast da bude domaćin njenog koncerta, 23. januara u 20h.

Ana Popović je danas jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza. Već od prvog albuma Hush, snimljenog u Memfisu, Ana se afirmisala kao vrsni evropski bluz muzičar.

Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga. Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Mikser House je ove godine započeo redovne bluz večeri – sjajno primljene od strane publike, koja je imala priliku da čuje najvrsnije domaće bluz muzičare. Na tom tragu, naša publika će u Mikser House-u, 23. januara u 20h, imati priliku da čuje i vidi nastup Ane Popović.

Kao predgrupa nastupiće Nenad Zlatanović aka mr Swagger i Pera Joe. Nenad Zlatanović, aka mr Swagger je jedan od vodećih bluz gitarista na našim prostorima i frontmen čuvene bluz grupe Texas Flood. Pera Joe je proputovao svet sa svojom usnom harmonikom i nastupao sa velikim zvezdama i bluz legendama poput Džona Hamonda, Džoni Marsa i Luzijana Rida.

Uz Anu Popović, vokal i gitara, nastupiće Michele Papadia (orgulje, klavir i prateći vokali), Kirk Smothers (saksofon), Ewing Dyce (truba i prateći vokali), Carlton Armstrong (bas i prateći vokali) i Stephane Avellaneda (bubanj).

Karte su u prodaji po specijalnoj promo ceni od 1.000 dinara do kraja godine! Od 1. janura cena karata će biti 1.300, a na dan koncerta 1.500 dinara. Karte se mogu nabaviti u Mikser House-u, kao i na ostalim prodajnim mestima Gigs Tix-a.

(Visited 87 times, 1 visits today)