Amelie Lens i Maceo Plex predvode više od 100 novih izvođača na Exitu


Ovog leta dve kultne pozornice svetske elektronske scene – Exitove mts Dance Arena i No Sleep Novi Sad doneće potpuno novu dimenziju festivalskog iskustva, vraćajući život životu nakon više od 15 meseci. Amelie LensMaceo PlexTijana TMagdalena i Andrew Meller su nova, upravo potvrđena imena na mts Dance Areni, a Patrice Bäumel, Agents Of Time, Farrago, Adiel i Roman Flügel na epicentru progresivne elektronike No Sleep Novi Sad pozornici.

Svi oni pridružuju se nizu brojnih svetskih i regionalnih zvezda kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sabaton, Honey Dijon, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Topic, Satori, Meduza, Denis Sulta, Amira Medunjanin, Laibach i stotine drugih koji su ranije potvrdili svoj dolazak na proslavu 20. godišnjice EXIT festivala, planiranu od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svoje potpune programe objavljuju i kultni Urban Bug i Gaia Experiement Trance, čime se predstavlja ukupno više od 100 novih izvođača potvrđenih za Exitovu proslavu. Precizan raspored dosad objavljenog programa po danima dostupan je na službenim stranicama festivala, paralelno s početkom prodaje jednodnevnih ulaznica.

Belgijska techno zvezda Amelie Lens jedna je od najomiljenijih headlinera mts Dance Arene poslednjih godina. Eksperimentiše sa old school trakama kojima daje futuristički „štih“, a njen „jedinstveni, čisti oblik vanvremenskog techna”, u kojem opsesivno pazi na detalje, i ništa ne prepušta slučaju, osigurao joj je legendaran status i puno fanova širom sveta. Maceo Plex je jedan od najvećih elektronskih umetnika današnjice i novi predvodnik svetske scene. Ovaj headliner najvećih pozornica za EXIT je više puta ponovio da je jedan od najboljih svetskih festivala, i čak izjavio da je to „jedino mesto gde i dan-danas ima tremu“. Uz njih na Exitovu Arenu stižu „techno ambasadorka“ Srbije u svetu Tijana T, zatim Magdalena i Andrew Meller u zajedničkom setu, Johannes Brecht u live izdanju, kao i Bona Fide.

No Sleep Novi Sad scenu pojačavaju Patrice Bäumel, holandski dj sa dugogodišnjim iskustvom, nadolazeće techno zvezde Belgijanac Farrago i multitalentovana Italijanka Adiel, zatim Agents Of Time u dj setu, jedan od najznačajnijih aktera nemačke elektronske scene, muzički kameleon Roman Flügel i još jedan Holanđanin, vrsni elektronski producent i kompozitor Eelke Kleijn. NSNS program bogatiji je za nastupe Dejana Milićevića, b2b set domaćih miljenika publike Vladimira Aćića i Filipa Xavija i povratak srpskog producenta sa njujorškom adresom X-Coasta. Mesta će biti i za mlade nade – pobednicu prvog Let’s mix it DJ takmičenja 2020. godine Katalinu, drugoplasiranu na istom takmičenju Lannu i finalistu FN-a (Filip Nikolić), a osim njih stižu i istaknuti DJ i producent na regionalnoj sceni TKNO, srpsko-brazilski duo Duc in Altum, zatim RAR i Human Rias.

Regionalno poznata elektronska pozornica Urban Bug u četiri festivalske večeri donosi zaokružen program sa čak 84 izvođača, dok je Gaia Experiement Trance današnjom objavom Speciesa i Hardyja Velesa u live izvođenjima takođe zaključio svoj line up.

PROTOKOL ZA FESTIVALE KAO NAJBEZBEDNIJA MESTA OKUPLJANJA I NACIONALNA KAMPANJA ZA VAKCINISANJE

Vodeći srpski muzički festivali su nedavno predstavili protokol, kreiran u skladu sa poslednjim naučnim istraživanjima širom Evrope, koja potvrđuju da je, uz određena ograničenja ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv. Protokol predviđa kako će na festivale moći ući oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preboleli Covid-19, koji imaju negativan PCR ili antigenski test, čime će ova okupljanja biti jedna od najsigurnijih. Krizni štab se pozitivno izjasnio o protokolu, i predvideo povratak manifestacija od 21. juna, pod uslovom da je najmanje 50% punoletnih građana vakcinisano do tog datuma, uz dalje poboljšanje epidemiološke situacije. Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode EXIT i ostali ključni akteri srpske festivalske scene, pokrenuli su nakon toga i nacionalnu kampanju za vakcinisanje mladih zahvaljujući kojoj se sam proces ubrzao, pa je do željenog cilja ostalo da se vakciniše svega 2%, dok je u isto vreme epidemiološka situacija drastično poboljšana.

(Visited 69 times, 1 visits today)