AmanZaman u CK13


amanzamanU petak, 18.01. imaćete priliku da prisustvujete svirci reggae/dub/ska benda AmanZaman iz Svilajnca.

Mesto nastupa je novosadski Omladinski centar CK13.

Bend je nastao 2008. godine. Čini ga stalnih 6 od ukupno 10 članova, i jos desetak prijatelja koji nastupaju zajedno sa bendom. Osnovali su ga Danilo Marinković (vokal), Strahinja Starinac i Marko Govedarović (gitare), Vuk Starinac (bas) i Ivan Korunovic(bubnjevi) i to je bila prva postava benda.

2009. godine bendu se priključuju novi članovi, Predrag Perović (klavijature) i Mladen Bosner (perkusije) kao i ženski vokal Ljubica Marinković. Početkom 2010. godine u bend dolazi Aleksandar Lazić (saksofon), I najnoviji član od 2012 Dragan Pavlović (truba).

AmanZaman je u okviru „Samo neka Gori“ turneje 2011/ 2012, obišao većinu gradova u Zemlji u vidu koncerata (Beograd, Novi Sad, Niš, Kraljevo, Svilajnac, Kragujevac, Požarevac, Pirot, Kosovska Mitrovica, Zaječar, Zrenjanin, Užice, Gornji Milanovac, Kostolac…) i nastupao na festivalima Trenchtown Festival, HepiCentar Festival, Uhvati Ritam, Prnjavorstock, Majska Gitarijada

Poruke koje bend šalje jesu Mir, Ljubav, Pozitivne misli, Tolerancija, Ravnopravnost, Jednakost i Poštovanje! Pozitivna i ogromna energija, virtuoznost muzičara i inspirativna atmosfera na nastupima su jedni od kvaliteta koji izdvajaju ovaj bend od ostalih!

Svirka će početi u 22 časa, a ulaz će se naplaćivati 250 dinara.

(Visited 49 times, 1 visits today)