Alternativni rok


Bend Destination je nastao prošle godine kao projekat gitariste i bubnjara, a nakon raspada njihovog prethodnog benda. Posle traganja za kvalitetnim vokalom, mesto pevačice dobija Jelena Risović.

U međuvremenu, bend dobija ime Destination i trojka počinje s radom na autorskim pesmama. Na mesto basiste dolazi Miloš Grozdanovski, a ubrzo članovi grupe dolaze na ideju da se u postavu uključe i klavijature, pa početkom avgusta u bend dolazi i klavijaturista Marko Atanacković. U punom sastavu grupa počinje da snima pesme, a u septembru prošle godine učestvovali su na srpskom Global Battle Of The Bands takmičenju.

Bend prolazi prvu fazu takmičenja i učestvuje zatim u nacionalnom finalu gde dobija nagradu publike, put u Rumuniju na Music Europe festival. Interesantno je da su ove dve svirke ujedno bile i prva dva javna nastupa benda Destination. Bend je prvo pojavljivanje na Hitu nedelje Beograda 202 imao u Living rumu u Studentskom kulturnom centru, a prvi duži koncert održali su zajedno sa pobednicima Plana demo festa, grupom Black George u beogradskom klubu „Danguba“.

Sastav Destination svira alternativni rok, a kao uzore ističu grupe kao što su Negativ, Strip, 3 Doors Down, Whitesnake, Black Sabbath…

Autor: N. Dž.

Izvor:

Blic Online

(Visited 98 times, 1 visits today)