Alternativni rok sastav Hton objavio treći EP


HtonAlternativni rok sastav Hton iz Novog Sada objavio je treći EP. Promocija je zakazana za 21. jun u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

Hton od kraja prošle godine predstavlja svoju muziku u formi četvoročlanog alternativnog rok sastava, a u međuvremenu od prethodnog EP-a izdvaja se dvadeset i tri minuta muzike koju nova postava pažljivo aranžerski usmerava i snima pesme autorskog dua Dević/Jojić, osnivača Htona.

Rezultat je objava trećeg EP-a na kome se nalazi pet novih numera. EP otvara pesma “Fanfare Collapse” koja je ponikla iz istoimenog garaž-rok instrumentala koji se pre par godina mogao čuti na pojedinim nastupima benda, a zatim slede potpuno novi komadi “Fire2 (koji poput singla manifestuje karakter aktuelnog zvuka) i instrumental “Es Regnet” (minimalistička refleksija na prvi period Htona), zatim ide htonska vokalno-instrumentalna avantura “From Outer Sound” i na samom kraju šestominutna “Eons”, kojom se formira oblik čitave ideje novog materijala.

Sledeći tradiciju svog prethodnika, Hton EP (2013) nastavlja konceptualni pristup benda kvantitativno maloj formi kao što je “extended play”. Bend Hton trenutno čine: Igor Dević (vokal, gitare, klavijature, semplovi), Ljubiša Jojić (vokal, gitare, bas), Ozren Lazić (bubanj) i Dimitrije Jakovljević (bas gitara, klavijature, mellotron, gitare).

(Visited 103 times, 1 visits today)