Alice In Chains objavili da izdaju novi album Rainier Fog


Alice In ChainsBend Alice In Chains su objavili detalje o novom albumu Rainier Fog i izdali novu pesmu „So Far Under“. Album će biti objavljen 24. avgusta 2018. godine.
Rainier Fog će biti prvi album benda u poslednjih pet godina, nakon izdatog albuma The Devil Put Dinosaurs Here iz 2013.
Pre nego što su izdali obaveštenje, Alice In Chains su objavili novu pesmu „The One You Know“, nakon koje su objavili i „So Far Under“.

Govoreći o pesmi, pevač benda Vilijam DuVal (William DuVall) je istakao: „Radi se o osećaju kako izgleda biti nadmašen, biti okružen, suočen sa naizgled nepobedivim okolnostima i biti u potpunosti iznerviran svim tim stvarima. Pesma je inspirisana ličnim iskustvima, kao i događajima iz sveta. Ali ona nije tako beznadežna kakvom se čini. Tekst se odnosi na procenu teških situacija, a muzika ima svojstvenu poruku koju šalje. Ostavlja prostor za promenu narativa.
Svaki aspekat pisanja i snimanja pesme ćemo pamtiti po lepim momentima – od snimanja osnovnih elemenata i solo gitare u Studiju X u Sijetlu, preko ponovnih snimanja u studiju Nika Raskulineka (Nick Raskulinecz) u ruralnom Tenesiju. Svi iz benda i studija u kojima smo snimali su se zauzeli i potrudili da ova pesma zvuči što je moguće bolje. Veoma smo ponosni na pesmu, kao i na ceo album.’’

Rainier Fog će biti dostipan digitalno, kao i na CD-u i ograničenoj verziji duplog 180-gramskog LP-a sa crno belim printom, koji će se prodavati na oficijalnoj stranici benda.

(Visited 102 times, 1 visits today)