Alfa Tica singlom „Šećer“ najavljuje novi album


Alfa Tica - Hromozom SessionsMladi kruševački bend Alfa Tica polako završava snimanje novog, četvrtog po redu studijskog albuma, prvog posle prošlogodišnjeg izdanja „Dubl”.

I ovaj album kao i prošli biće izdat za Marko Stojanović Records i zvaće se „Hromozom Sessions“ i podnaslovom „hromozome, hromozome, vrati sliku umu mome“. Većina materijala je snimljena, a u međuvremenu je u etar puštena nova pesma i spot za pesmu „Šećer“. U spotu je nastavljena praksa pomeranja granica i ovaj kratak film je je prijavljen na nekoliko festivala kratkog filma kao takav. Marko Cvetković, glavni pokretač benda, glavni glumac i kreator velikog broja kratkih filmova je o albumu i spotu rekao:

„Ceo naš album je koncipiran kao jedna velika kombinacija muzičkih ideja i žanrova u koji smo ovaj put kao inovaciju uveli veliki broj gostovanja raznih muzičara da svojom idejom doprinesu koherenciji i atmosferi našeg novog izdanja. Prva pesma, ‘Šećer’, za koju smo rešili da bi bila idealna za prvi singl, kojim predstavljamo ovaj album, je jedna lepa tužna ljubavna pesma koja govori o tome da je svaka ljubav u stvari najjača kada je okrenuta prema samom sebi. Zahvalio bih se ovom prilikom našim drugaricama Roxi i Vanji koje su ovaj spot realizovale, kao i Grofu na savršenoj i autentičnoj scenografiji.“

Bend Alfa Tica, uskoro kreće i sa koncertnim aktivnostima i trenutno je u procesu bukiranja letnje turneje po Srbiji, trenutno su bukirani Prnjavor, krajem avgusta i Požarevac. Postojala je i mogućnost proširivanje turneje na Makedoniju, ali zbog tehničkih mogućnosti je otkazana.

Pogledajte ispod video spot za numeru „Šećer“.

(Visited 65 times, 1 visits today)