Alek promoviše album u Kragujevcu


Alek @ Dom omladine, KragujevacKragujevački bend Alek održaće koncertnu promociju trećeg studijskog albuma pod nazivom “Peščani sat“.

Koncert će biti održan u Domu omladine u Kragujevcu, 20. aprila, a ovog puta bend će nastupiti bez gostiju. Najavili su svirku od dva sata gde će pored pesama sa sva tri dosadašnja albuma predstaviti i par novih obrada. Ulaz je 200 dinara, a prvih dvadeset dobiće cd “Peščani sat“.

Bend je osnovao Aleksandar Alek Jovanović 2000. godine kao svoj muzički projekat pod nazivom Alek. Iako snimljen 2002. godine, prvi zvanični album “Nema pravila” izdaju tek 2004. godine. Drugi album “Ritual” snimaju 2006. i 2007. godine koji iste te godine i izdaju. Pred kraj 2007. urađen je i dokumentarni film o radu benda pod nazivom “Kao ritual”. U filmu se mogu videti intervjui članova benda, snimci sa proba i koncerata, kao i sva četiri spota urađena do tada, plus uživo izvedena pesma “Ideja” sa nastupa na Metal Festu 2006. u Kragujevcu. Reditelj filma je Aleksandar Jovanović.

U decembru 2010. bend kreće sa snimanjem trećeg studijskog albuma “Peščani sat”. Sve pesme napisao je, kao i do sada, Aleksandar Alek Jovanović. Za snimanje i produkciju zadužen je Stefan Kovačević Kovča. Snimanje je završeno u aprilu 2011. u “Bleeding Freedom” studiju. U septembru 2011. snimljen je i prvi spot za pesmu “Verna bol” kao uvertira u album.

(Visited 84 times, 1 visits today)