Album „Oblak nalik tebi“ Solaris Blues Band-a dostupan za besplatno preuzimanje


Solaris Blues Band feat. Šinobusi - Oblak nalik tebi (prednja)RockSvirke.com s ponosom vam predstavljaju album Solaris Blues Band-a pod nazivom „Oblak nalik tebi“ u saradnji sa Šinobusima dostupnim za besplatno preuzimanje putem naše izdavačke kuće.

„Saradnja između dva novosadska sastava bliskih – bluzerskih senzibila, ali različitih fizionomija – SOLARIS BLUES BANDA i ŠINOBUSA je otpočela sasvim spontano još 2006. godine i spočetka se odvijala samo na koloseku razmene iskustava i utisaka u radu na tekstovima za muziku. Frontmen Šinobusa Milan Korać je u jednom trenutku džentlmenski inicirao, da se ta saradnja podigne na viši nivo, te da se nekoliko istih pesama nađu na albumima oba sastava, i tim putem stigosmo do estetske sume koja se sada nametnula kao CEO ALBUM koji potpisuju SOLARIS BLUES BAND i ŠINOBUSI. Na ovom nosaču zvuka se nalazi 5 pesama koje su poznate od ranije sa naših CD-a, ali koje su prošle kroz proces postprodukcijskog fejsliftinga, te 4 potpuno nove pesme: „Oblak nalik tebi“, „Šinobus bluz“, „Strah i sat“ i „Vazduh“. Pesme „Strah i sat“, te „Vazduh“ postoje takođe u ranijim verzijama, ali ove aktuelne su od prvog do zadnjeg takta potpuno „novosazidane“ tvorevine. Za razliku od prethodnog albuma PESME ČUDNIH LICA, pa delimično i KUĆE OD PRAŠINE, gde smo bili posvećeni minimalističkim – asketskim muzičkim izrazima i artikulacijama, album OBLAK NALIK TEBI je dominatno raskošna aranžmanska produkcija, sa puno tempa i temperamenta“ prenosi Saša Radonjić.

„Album ‘Oblak nalik tebi’ je još jedno iznenađenje koje smo pripremili u godini kada slavimo 10 godina rada“ prenosi frontmen Šinobusa Milan Korać.

Snimanje, mix i produkciju potpisuju:

  • Darko Varga (za pesme „Oblak nalik tebi“, „Vazduh“ i „Šinobus bluz“),
  • Radovan Škorić (za pesme „Raskršće“, „Beskrajna pruga“ i „Kuća od prašine“) i
  • Milan Korać (za pesme „Strah i sat“, „Put tišine“ i „Vlažne reči“).

Na snimanju albuma su učestvovali:

  • Milan Korać (glas, električne i akustične gitare, bas gitara, daire, prateći glasovi)
  • Nenad Patković (električne gitare, slide, wah, hammond)
  • Đorđe Bubnjević (bubanj, udaraljke)
  • Predrag Dmitrović (bas gitara)
  • Stefan Stefanović Gile (usna harmonika)
  • Željko Đurđevac Žiksa (usna harmonika)

Zanimljivosti:

Pesme „Raskršće“ i „Beskrajna pruga“ se takođe nalaze na albumu Šinobusa „Vagon za provetravanje tunela“, ali u drugačijim verzijama. Pesma „Vazduh“ će se naći i na novom albumu Šinobusa „Nebo od skaja“ koji će biti objavljen na jesen 2013. godine.

Album je izdat pod etiketom: IKC Solaris (fizičko izdanje) i RockSvirke (online izdanje).

Datum izdavanja: 20. maj 2013.

Kontakt: office@rocksvirke.com

Solaris Blues Band feat. Šinobusi - Oblak nalik tebi (zadnja)

(Visited 134 times, 1 visits today)