Akustični koncert čuvenog benda Anathema u Beogradu!


Anathema (acoustic) @ Gun Club, BeogradČuveni alternativni/progresivni rok bend (ranije death/doom) Anathema iz Liverpula nastupiće 28. aprila u Beogradu. Mesto dešavanja je klub Gun (Miloša Pocerca 11), a u pitanju će biti akustični sešn braće Denija (Danny) i Vinsenta (Vincent) Kejvanaga (Cavanagh) na kome će se naći najveći hitovi Anatheme, kao i obrade iznenađenja!

Braći će se pridružiti i pevačica Li Daglas (Lee Douglas) koja sa bendom nastupa od 2000. godine.

„Mogu da priznam da sam propustio bend pre mnogo godina, ali znate šta? Uvek možete da uskočite i plivate za njim. Ovi bogati i emotivno tamni rokeri iz Velike Britanije su dostavili zver od albuma koji zaista zahteva vašu nepodeljenu pažnju kada ga slušate. Ako vam nešto odvraća pažnju, propustićete to iskustvo. Naprosto je zapanjujuće koliko divno su pesme napisane, ali nažalost nikada neće biti uzeti u obzir za bilo kakve komercijalne emisije zboooog? Pa, znate već kako to ide sa kul ponašanjem u današnjim blebetanjima medija pa samo slušajte i odlutajte“ reči su vodećeg stručnjaka svih tvrđih stvari – Australac Endru Hoga (Andrew Haug), koji je poslednji album benda „Weather Systems“ svrstao u deset najboljih album 2012. godine.

Anathema (acoustic) @ Gun Club, Beograd

Liverpul je grad iz kog dolaze najveći rockeri svih vremena, The Beatles. To je i grad Anatheme, sastava koji u svoje 22 godine postojanja konstantno napreduje, sastav kojeg mnogi uspoređuju sa velikim Pink Floydom i u čijoj muzici reč ‘progresija’ ima svoj puni smisao. Od doom/death metal početaka bend se nakon 4-5 godina polako okreće prema roku i u nešto više od 15 godina prošetao je mnogim ‘granama’ tog pravca. Od alternativnog, art, post, psihodeličnog, sve do neoklasičnog i progresivnog roka, uvek s puno ambijentala.

Ovaj nesvakidašnji koncert organizuje Awaken Bookings/Grom Records.

Ulazice će se naći u pretprodaji od 1. aprila po ceni od 1.500 dinara, dok će na dan koncerta biti 1.800 dinara.

Prodajna mesta:

  • Beograd – Felix Shop, Sremska 6. Tel: 011/2180-321
  • Novi Sad – Mungos Shop, Zmaj Jovina 2. Tel: 021/527-260
  • Zrenjanin – Poziv na broj 0659966690

(Visited 91 times, 1 visits today)