Aerosmith dolazi u Beograd?


AerosmithJedan od najvećih rok sastava svih vremena, Aerosmith, po saznanjima lista „Večernje novosti“ u junu će održati koncert na beogradskom Ušću u okviru drugog izdanja festivala „Belgrade calling“.

Osim starih hitova, američki rokeri predstaviće se i numerama sa novog, 15. studijskog albuma „Music From Another Dimension“, objavljenog šestog novembra prošle godine.

Prvi festival „Belgrade calling“ održan je prethodnog leta, trajao je četiri dana i okupio je mnoga poznata imena na današnjoj muzičkoj sceni. Nastupili su Ozi Ozborn i prijatelji (Ozzy Osbourne and Friends), Faith No More, Jessie J, Orbital, Public Enemy, The Cult i drugi. Na prvoj konferenciji za novinare najavljeno je da će se ova muzička platforma razvijati u pravcu bukiranja izvođača sa svetske A liste, te da radi tog neće imati fiksiran datum ili lokaciju, kako bi publika i produkcija uvek imali mogućnost da prate kretanje najvećih turneja u svetu koje su uglavnom u Evropi tokom maja i juna.

“Umesto četiri dana, koliko je trajao letošnji Belgrade calling, festival će sledeće godine imati samo dve večeri, sa dva velika koncerta”, navodi se u Večernjim Novostima.

U daljem tekstu je navedeno da organizatori festivala, Avalon producija iz Makedonije, još nisu otkrili koji je to drugi sastav.

Prethodno je najavljen i potrvđen koncert američke grupe Green Day na Kalemegdanu, takođe u okviru iste produkcije. Vezano za nastup grupe Aerosmith, ostaje da vidimo da li je bila u pitanju novinarska špekulacija ili ne.

(Visited 168 times, 1 visits today)