Adele – ’21’ prešao milion downloada, ‘Rolling’ najprodavaniji singl 2011…


AdeleSamo nedelju dana od kada je Eminem postavio rekord za download albuma, koleginica Adele preuzima titulu – plus, „Rolling in the Deep“, za sada, najprodavaniji singl godine…

Pre svega nedelju dana, Eminem je postavio rekord na tržištu SAD, i prvi u istoriji prevazišao broj od milion (plaćenih) downloada albuma. Međutim, koleginica Adele ga je za samo nedelju dana ne samo sustigla, nego i pretekla – kako kažu podaci agencije Nielsen SoundScan, Eminemov „Recovery“ trenutno beleži 1 005 000 downloada, dok njen „21“ ima 1 017 000.
„21“ nastavlja da drži i titulu najprodavanijeg aluma (do sada) u ovoj godini u „apsolutnoj kategoriji“, sa 2,6 prodatih primeraka na tržištu SAD i 10 nedelja na prvom mestu američke Billboard 200 liste albuma.

Takođe, ispostavlja se da Adele trenutno ima i najprodavaniji digitalni singl (za sada) u toku ove godine – „Rolling in the Deep“, koji je proveo sedam nedelja na vrhu Billboard Hot 100 liste, beleži prodaju od 4,23 miliona kopija, i tako sa vrha „skida“ Katy Perry i singl „E.T.“, koji je do sada imao vodeću poziciju sa prodajom od 4,19 miliona (mada E.T. ostaje sa titulom „najpuštanijeg singla na radiju svih vremena“)…

Kao „bonus“ pogledajte i nastup koji je Adele izvela u junu 2008. u prostorijama magazina Billboard, par meseci po izlasku njenog debi albuma „19“ – na ovom videu pevačica izvodi pesmu „Chasing Pavements“, a u drugom snimku priča o svojim skromnim počecima na portaly MySpace 2004. godine, o tome kako nikada nije čula za etiketu XL pre nego što su joj ponudili izdavački ugovor i drugim stvarima – taj intervju možete da pogledate ovde.

(Visited 61 times, 1 visits today)