AC/DC potvrdili izlazak novog albuma pod nazivom „Rock or Bust“


AC/DCGrupa AC/DC najavni tizerom za pesmu „Play Ball“ najavljuju novi studijski album pod imenom Rock or Bust.

AC/DC će ove jeseni objaviti Rock or Bust, svoj prvi album za šest godina, i prvi od osnivanja koji je rađen bez ritmičkog gitariste Malkolma Janga (Malcolm Jang). Sadržaće 11 novih pesama, od kojih će jedna – „Play Ball“ biti premijerno puštena večeras kao deo postsezonske kampanje Major League Baseball. Album će izaći 2. decembra.

Pored potvrde o izlasku albuma, bend je, takođe, najavio Jangov trajni odlazak iz grupe. Početkom godine, bend je izjavio da je bolest uzrok što gitarista mora da napravi pauzu u bendu. Sada je potvrđeno da se uopšte neće ni vratiti, „zbog prirode Malkolmovog stanja“ prema objavama koje nisu iznele detalje.

Bend je snimio album Rock or Bust prošlog proleća u Warehouse Studio-u u Vankuveru, sa producentom Brendanom O’Brajenom (Brendan O’Brien) i Majkom Fraserom (Mike Fraser) na miksu. Obojica su radili na albumu AC/DC iz 2008. godine pod nazivom Black Ice. Malkolmov i Angus Jangov rođak, Stivi Jang (Stevie Young), svirao je ritmičnu gitaru na tom albumu i učestvovaće u svetskoj turneji benda 2015. godien na promociji albuma Rock or Bust.

„Očigledno je da nam nedostaje Malkolm“ rekao je frontmen Brajan Džonson(Brian Johnson) za magazin Classic Rock u julu. „On je borac. U bolnici je, ali je borac. Držimo mu pesnice da ozdravi… Stivi, Malkolmov rođak je bio fantastičan, ali kada snimaš sa ovim problemom o kojem stalno misliš i kada ti kolega nije dobro, stvarno je teško… Ali sam siguran da i on navija za nas.“

(Visited 195 times, 1 visits today)