Aca Seltik u Domu omladine


Aca Seltik - Orthodox CeltsTradicionalno Ortodoks Kelts 17. marta velikim koncertom obeležavaju Dan svetog Patrika – najpoznatiji srpski Irci nastupiće u Domu omladine Beograda, producent koncerta je Beogradska kuturna mreža, a ulaznice su u prodaji na blagajni Kulturnog centra od 1. marta. Cena karte je 1.100 dinara.

– Devetnaest je moj srećan broj. Devetnaesti put Sveti Patrik dolazi među Srbe, što samo po sebi znači da smo posle prošlogodišnje velike mature i dalje na pravom kursu, do doktorata koji očekujemo kad budemo zaokruživali prve dve decenije. Ni dan-danas nisam načisto koji od tih tradicionalnih koncerata mi je najbolji i uvek očekujem da je onaj sledeći upravo taj. Tako je i ovog puta jer magija tog dana i koncertriranje na sam taj dan je nešto što izlazi iz okvira onoga što možemo objasniti na uobičajen način i običnim rečima – kaže pevač Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik.

Prema njegovim rečima, postoji čudna “metafizička veza između benda i ovog sveca”.

– Bila je misaona imenica naći nekoliko različitih ljudi da sviraju ovu vrstu muzike. Duboko verujem da je neko iz metafizičke sfere umešao prste, a taj neko je ovde prozvan. Svetog Patrika poštujemo kao za nas najznačajniju ličnost – objasnio je Seltik.

Inače, od prošlog koncerta za Dan svetog Patrika, koji je takođe održan u Domu omladine, bend je radio na novom albumu, tako da fanovi mogu da računaju na nove stvari na repertoaru, ali i na neke stare pesme koje Ortodoksi tek s vremena na vreme izvuku iz šteka. Naravno, hitovi poput „Green Rosses”, „Far Away” i „Drinking Song” su obavezni, jer bi u suprotnom, kako je Aca svojevremeno konstatovao, fanovi linčovali bend.

(Visited 117 times, 1 visits today)