Absolute Radio slavi 25. godišnjicu Live Aid-a


Bob GeldofKako bi obeleželi 25. godišnjicu Live Aid-a, Absolute Radio je napravio dvodelni dokumentarac o ovom humanitarnom performansu, koji pripoveda priču o njemu još od 1985. kada je održan prvi Live Aid kako bi se napravio fond za smanjenje gladi u Etiopiji.

Dokumentarac će govoriti i o tome kako je protekao koncert, šta se dešavalo tog dana na bini i u bekstejdžu, kao i o dugotrajnom uticaju na javnost koji je ovaj prvi Live Aid ostvario.

U dokumentarac koji producira višesrtuko nagrađivana nezavisna producentska kompanija Ten Alps Radio (inače u vlasništvu ser Bob Geldof-a) biće uključeni i intervjui napravljeni sa učesnicima tog koncerta – Bob Geldof, Bono, Sting, Mark Knopfler, Elton John, Brian May, Roger Taylor, Paul McCartney, Midge Ure, Phil Collins, Chrissie Hynde, Bryan Adams, Francis Rossi, Rick Parfitt, Gary Kemp, Tony Hadley, Paul Young, Elvis Costello, Harvey Goldsmith, Quincy Jones, Fran Healy, Billy Connolly.

Prvi deo dokumentarca biće pušten u etar na veče jubileja što će reći 12. jula u 22h, a sledećeg dana u istom terminu biće pušten drugi deo dokumentarca.

Audio i video zapis biće dostupan na www.absoluteradio.co.uk

(Visited 71 times, 1 visits today)