ABBA proslavili 50 godina postojanja prvim nastupom posle 30 godina


ABBA - 50th AnniversaryPo prvi put posle 30 godina, sastav ABBA u originalnoj postavi je održao nastup. Agnjeta Faltskog (Agnetha Fältskog), Bjorn Ulvijus (Björn Ulvaeus), Beni Anderson (Benny Andersson) i Ani Frid Lingstad (Anni-Frid Lyngstad) su prisustvovali jednoj proslavi u Stokholmu organizovanoj u čast grupi ABBA, a dok su učesnici razgovarali o svojim karijerama, grupa ABBA je izvela svoju hit pesmu iz 1980. godine „Me and I“.Lingstad i Faltskog su prvo otpevale svoj deo, a zatim su im se na sceni pridružili i muški članovi sastava ABBA, Anderson and Ulvijus, kako bi označili ponovno okupljanje.

Kako izveštava magazin Rolling Stone, ovo je bio njihov prvi zajednički nastup još od 1986. godine. Do ovog događaja, sastav ABBA se uglavnom okupljao u promotivne svrhe, kao što je na primer bilo otvaranje mjuzikla Mamma Mia! Na proslavi u Stokholmu, grupa je po prvi put fotografisana zajedno još od 2008. godine.

U 2010. godini je objavljeno da grupa ulazi u Rock and Roll Hall of Fame, ali je Anderson rekao da se neće ponovo okupljati za tu ceremoniju.

Lingstad je o ponovnom okupljanju rekla sledeće: „Ovo je sjajno, ali i veoma nostalgično. Napravili smo od ovog puta našu istoriju.“

Iako ne postoji video snimak pesme „Me and I“ izvedene na proslavi, postoji nekoliko fotografija koje su se našle na društvenim mrežama.

(Visited 389 times, 1 visits today)