9. Kulpin fest 27. jula


Kulpin fest 2013Muzički festival, sa ponosnim epitetom da je na internacionalnom nivou, čuveni Kulpin fest održaće se 27. jula u Kulpinu.

Organizator ovog najmanjeg vojvođanskog festivala je humanitarna organizacija YMCA (Young Men’s Christian Association) iz Bačkog Petrovca. Ovo je deveti po redu Kulpin fest a svi se sećamo kako je to počelo 2005. godine. Tradicija je utkana u istoriju ovog sela, kada su bend Lude Krawe održali svirku i organizovali mini festival. Tad je počelo da se dešava nešto revolucionarno i drugačije za taj deo Vojvodine. Pored muzike koja je središnja zajednička tačka festivala, promoviše se i tolerancija i solidarnost među mladima koji se okupljaju oko muzike i sporta.

Kulpin fest će maksimum svog potencijala izneti 27. jula kada će na igralištu FK Kulpin nastupiti nekoliko bendova. Pre svega, publika će čuti bend Zemlja gruva. Veoma popularan na našim prostorima, zabavljaće masu u svom poznatom veselom maniru prepunom energije. Da podsetimo, ovaj bend je zvanično na sceni od 2010. godine kada su objavili svoj prvi album „WTF is Gruvlend“. Naravno svoj nastup će izvesti i bend Lude krawe, pankeri koji sviraju još od 1996. godine. Novosti o njima su da su posle šest objavljenih albuma objavili 2011. godine izdanje pod nazivom „Reinkarnacija“. Uz Lude Krawe je zagarantovan pravi pankerski „Blast“, pankerska žurka bez rezerve.

Te večeri sviraće i pank sastav iz Rijeke, Pasi. Oni su do sad objavili tri albuma: „Netko treba i radit dok se mi zajebavamo“, „Pravac paleolitik“ i „Reci mi da li te boli“, koji su izdali 2011. godine. Svoju muzičku kreativnost će pokazati i bend iz Čačka, Za dž, indi rok sastav koji postoje od 2008. godine i objavili su EP „Mesto zločina“. Takođe, nastupiće bend Grate, Novosađani, rokenroleri. Postoje od 2007. godine i objavili su album „Volim da hodam“. Tetrapank je takođe poznati novosadski pankerski bend, koji su izdali svoje muzičko delo „Instant revolt“ 2011. godine.

Na Kulpin fest-u će nastupiti i pobednik ovogodišnjeg beogradskog Demo Fest Live-u – Ućuti pas. To je bend iz Lazarevca, osnovan 2011. godine.

Kao i svake godine, i ove godine se očekuje da publika raste, da jedinstvo i povezanost svih posetilaca festivala budu nezaboravni.

(Visited 131 times, 1 visits today)