47. Zaječarska gitarijada od 1. do 3. avgusta


47. Gitarijada ZaječarOvogodišnja 47. Zaječarska gitarijada održaće se od 1. do 3. avgusta, dok će konkurs za takmičare biti raspisan od 5. aprila do 25. maja, a očekuje se odziv bendova iz celog regiona.

Organizatori imaju težak zadatak da održe nivo prošlogodišnjeg izdanja, ali sudeći po entuzijazmu i htenju koji pokazuju članovi organizacionog tima nema sumnje da će u tome uspeti.

“Nakon uspešno održane Gitarijade prošle godine, tim koji je izneo posao organizacije odlučio je da iznenadi sve i već sada objavi sve važne datume 47-og izdanja po redu. Nakon Sajma turizma krenućemo i sa bukiranjem izvođača za revijalni deo programa, a za sada pratimo svetske bendove koji sviraju u regionu, ali i šire, jer želimo da sve podignemo na još viši nivo”, naveo je Goran Radisavljević, jedan od ključnih ljudi u organizaciji festivala.

Od Radisavljevića smo saznali da će se i ove godine organizovati Rock Akademija koja će biti obavezna za sve izabrane takmičarske bendove.

Praksa koja se pokazala uspešnom primeniće se i ove godine, odnosno paralelno sa Gitarijadom organizovaće se i 17. Moto skup, a takođe će ponovo biti tri stejdža: Main na Kraljevici, World Music na gradskom Trgu i stage u moto kampu.

Osim bogatog i raznovrsnog festivalskog programa istovremeno u Zaječaru će biti i regionalni volonterski kamp, zatim smotra izviđača međunarodnog karaktera, a takođe će se realizovati i društveno odgovorne kampanje.

Pobednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mesto na osnovu glasova žirija odneo VIS Novi Dan.

(Visited 26 times, 1 visits today)