3. Arsenal Fest 27, 28. i 29. juna


Arsenal Fest, KragujevacOvogodišnji treći po redu Arsenal Fest održaće se zadnjeg vikenda u junu, tačnije 27., 28. i 29. juna u Kragujevcu, na dobro poznatoj lokaciji Kneževog arsenala.

Uskoro će uslediti i više informacija o izvođačima koji će nastupiti na trećem izdanju najglasnijeg festivala u Šumadiji.

Novina na prošlogodišnjem festivalu je bila mala bina, na kojoj je bila pružena šansa bendovima koji dolaze, mada je bilo i nekih poznatih imena. Što se tiče velike bine, na njoj su između ostalih nastupili: Stereo MCs, Therapy?, Psihomodo Pop, Eyesburn, Block Out, LUR, Disciplin A Kitschme, Pips, Chips & Videoclips, Dubioza Kolektiv, Marčelo, Darko Rundek, Darkwood Dub, Zemlja Gruva.

Kompleks „Knežev arsenal“, u kome se održava Arsenal fest, je novi kragujevački brend! Ukazom kneza Srbije Aleksandra Karađorđevića od 17. marta 1851. godine Topolivnica iz Beograda je premeštena u Kragujevac, 1883. je preimenovana u Vojnotehnički zavod, a posle Drugog svetskog rata u Zavode Crvena zastava.

Arsenal je kao bivši Zastavin prostor sada jedna od najatraktivnijih kulturnih lokacija Kragujevca, jer predstavlja simbiozu industrijske arhitekture 19. veka i modernih umetničkih tendencija.

Ideja prvog Arsenal festa je obnavljanje zajedničkog kulturnog prostora među državama bivše Jugoslavije, povezivanjem na jednom mestu izvođača standardnih (heavy/hard rock, punk, rhythm and blues…), ali i eksperimentalnijih muzičkih pravaca (reggae, dub, funky, alter rock, electro, indie, acid-jazz, world music…).

(Visited 36 times, 1 visits today)