27. Dani piva u Zrenjaninu ipak se održavaju u septembru


Dani Piva @ ZrenjaninTradicionalna turistička manifestacija „Dani piva“, koja se održava 26 godina i postala je brend grada Zrenjanina, neće biti ukinuta kako se strahovalo u javnosti, ali ni održana u standardnom terminu – poslednjoj nedelji avgusta. 27. „Dani piva“ pomereni su za kraj septembra.

To je potvrdio Radovan Bulajić, predsednik Skupštine grada i najavio smenu članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova koje je imenovala bivša gradska vlast.

„Naša ideja je bila da upravni odbori ostanu u sastavu u kom su bili i ranije, iako članovi potiču iz stranaka koje su sada u opoziciji. Trebalo je na neki način da kontrolišu vlast. Neki UO prihvatili su realnost i potpisali ugovore sa v.d. direktorima javnih preduzeća, ali neki odbijaju saradnju. Najveći problem je Turistički centar, zbog čega je dovedeno u pitanje održavanje ‘Dana piva'“ izjavio je Bulajić, naglašavajući da ne postoji zakonski osnov za održavanje manifestacije mimo UO TC, a da se ne načini prekršaj.

Osim najave da će „Dani piva“ biti održani poslednje nedelje septembra, predsednik Skupštine grada napominje i da će ove godine za feštu biti potrošeno manje para iz budžeta. Navodno je lane potrošeno 22 miliona dinara, a prethodna vladajuća garnitura za ovu godinu rezervisala je 9,5 miliona. Nova vlast smatra da je i to puno, iz budžeta će se povući 5 miliona dinara, a ostalo obezbediti od sponzora.

(Visited 72 times, 1 visits today)