Džoni Keš (Johnny Cash) – kantri svetac ni godinama nakon napuštanja ovog sveta nema mira. Njegove neobjavljene trake skupljene su u novi materijal, pa ćemo imati prilike još jednom da čujemo šta ima da kaže. Ova iznenadna objava dešava se zahvaljujući njegovom sinu Džonu Karteru Deu i timu vrhunskih kantri muzičara.

Materijal pod nazivom Songwriter je projekat snimljen davne 1993. godine. Biće objavljen 28. jula preko Mercury Nashville/UMe. Album sadrži 11 pesama koje je napisao isključivo Keš. Album je snimio u LSI studiju u Nešvil tokom razdoblja kada je bio između ugovora, a naposletku je završio na polici dok ga njegov sin Džon i producent Dejvid Ferguson nisu pokušali završiti sa grupom muzičara koji su svirali sa njim. Među njima se nalaze: Marti Stjuart (Marty Stuart), Pit Abot (Pete Abbott), sada pokojni Dejv Rou (Dave Roe)

Na materijalu se pojavljuju i neka zanimljiva imena poput Dana Ojerbaha (Auerbach) iz Black Keysa, Vinsa Gila (Vince Gill), ali i odavno preminulog Vejlona Dženingsa (Waylon Jennings) koji je sarađivao sa Kešom tokom svoje karijere.

Kao najava ovog zanimljivog albuma, tu je i singl “Well Alright”.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *