Jedan od najboljih mladih rok i bluz gitarista sveta, Artur Menezes (BRA/USA) i njegov trio premijerno stiže u Srbiju. U okviru mini turneje, jedan od najtalentovanijih savremenih bluz/rok umetnika današnjice održaće tri koncerta u Srbiji:

25.03. Beograd – Zappa Baza
27.03. Novi Sad – Dom kulture
28.03. Jagodina – Irish Pub

Ruke koje drže vrat gitare kao da mu život zavisi od toga, Artur Menezes kanališe strast, agresiju, ljubav i istinu bez filtera u svojoj muzici. Gitarista, vokal, tekstopisac i producent, rođen u Brazilu (živi u Los Anđelesu), hoda tankom linijom između užarenog bluza duše i raskošnog rokenrola. Zbog toga ga je magazin ‘Guitar Player’ prepoznao kao jednog od „25 najboljih novih bluz gitarista“, uz to je zaslužio ‘Gibson/Albert King’ nagradu Bluz fondacije za „najboljeg gitaristu“, željeno mesto na festivalu gitare “Crossroads” Erica Claptona i treće mesto na International Blues Challenge-u u Memfisu, SAD. Zbog toga je ostavio zadivljenu publiku širom sveto, od klubova i festivala širom Južne i Severne
Amerike do Evrope.

Još od kada je bio dete, Artur je pokazivao interesovanje za muziku. Najpre je bio ljubitelj roka, ali se njegov svet promenio kada je sa trinaest godina otkrio bluz. Kako je njegovo sviračko umeće postajalo bolje, ostao je poklonik bluza, ali je koristio i druge stilove kao što su psihodelični rok, fank i baiao, ritam koji je popularan u severoistočnom delu Brazila.

Usled porodičnih okolnosti, Menezes je kratko živeo u Čikagu, 2006, 2007. i 2011. godine. Tokom tog perioda imao je priliku da učestvuje u džem sešn večerima dok su svirali John Primer, Linsey Alexander, Phil Guy i Jimmy Burns, između ostalih. U međuvremenu, kod kuće u Brazilu, Menezes se popeo na vrh lokalne bluz muzičke scene, postavši protagonista brojnih festivala. Do 2010. godine, Menezes je snimio svoj debi album, Early To Marry, koji je objavio Tratore Brasil. Godine 2013., krenuo je na turneju po Argentini i objavio svoj drugi album jednostavnog imena 2. Treće studijsko izdanje, Drive Me, usledilo je 2015. godine za istu diskografsku kuću, a naredne godine preselio se u Los Anđeles. Među imenima sa kojima je delio binu su Joe Satriani i Bobby Rush. Sa svojim pratećim bendom, Menezes je učestvovao na International Blues Challenge-u u Memfisu, gde su zauzeli treće mesto, ali je on dobio Gibson/Albert King nagradu za najboljeg gitaristu.

Njegov četvrti album, Keep Pushing, iz 2018. godine, producirao je Josh Smith. 2019. godine, Erik Klepton je odabrao Menezesa da nastupi na Crossroads Guitar Festivalu, održanom u Madison Square Gardenu u Njujorku. Menezesov peti album, Fading Away, objavljen je u oktobru 2020. preko Vizztone Recordsa i na jednoj pesmi gostuje Joe Bonamassa. Menezes je, inače, dobio zelenu kartu koju mu je dodelila američka vlada zbog njegovog doprinosa bluzu. Takođe, predaje gitaru na Muzičkom institutu u Holivudu.

Ulaznice

Ulaznice za beogradski koncert već se nalaze u prodaji i koštaju 1200 dinara. Ova cena važiće do 5. marta, kada poskupljuje na 1600 dinara. Na sam dan koncerta, ako ih ostane, ulaznice će stajati 2000 dinara. Mogu se nabaviti na prodajnim mestima i online preko Tickets.rs i u Zappa Bazi.

Kada je reč o novosadskom koncertu, promotivna cena ulaznica do 5. marta iznosi 1100 dinara, dok će nakon ovog datuma iznositi 1500 dinara. Na sam dan koncerta ulaznice će se prodavati po ceni od 1900 dinara. Mogu se nabaviti na prodajnim mestima i online preko Gigstix.com i u Domu kulture.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *