Engleski muzičar i nekadašnji lider sastava Witness, Džerard Starki (Gerard Starkie), predstavlja Flood Myths”, prvi singl sa novog albuma.

Pesma govori o istovremenom posedovanju i osećaju svrhe i potpune beznačajnosti – da se te dve ploče okreću u isto vreme, dok zaludno zamišljaju prednosti i nedostatke postojanja u drugom trenutku u prošlosti ili budućnosti. Naizgled trivijalno i duboko značajno, koji se uvlači i odluta van fokusa u odnosu jedno na drugo kako pesma napreduje.

U videospotu čiju režiju potpisuje Hejzel Vinter odlučili su da prenesu kotrljajuću melanholiju muzike pomoću snimka Džerarda kako svira pesmu sebi na akustičnoj gitari, prošaran raznim predmetima iz detinjstva i artefaktima sa raznih lokacija širom Bristola. Prolazne, različite slike koje su bile saobrazne sa stihovima.

Džerard Starki je bivši pevač grupe Witness, benda koji je objavio dva albuma za Island Records- Before The Calm (1999) i Under A Sun (2001). Oba izdanja su dobila brojne hvalospeve kritike, od kojih su neki bili posebno rezervisani baš za Starkijev performans. Džerard sada nastupa i snima kao solo umetnik i sa Hejzel Vinter kao The Jesus Bolt. U dosadašnjoj solo karijeri, Starki je objavio sledeća izdanja: Potions (2011), Drawbridge (2021), Just North of Wreckage (2021) i EP Storyboard (2022).

Grupu Witness su osnovali Džerard Starki i Rej Čen, a kasnije su im se pridružili bubnjar Džon Lengli i gitarista Džulijan Prenski-Pul. Njihov debi album, Before The Calm, producirao je Fil Vinal, snimljen u studiju Rokfild u Velsu, i objavljen je 12. jula uz pohvale kritike, uključujući sjajnu recenziju u NME magazinu. Kao i njegov prethodnik, album Under A Sun je privukao značajne hvalospeve stručne javnosti, iako ne na istoj, univerzalnoj skali. Ugledna web stranica Americana UK je proglasila LP njihovim albumom godine za 2001.

Website / Wikipedia / Instagram / Facebook / YouTube / Bandcamp / Twitter / Spotify / Apple Music / Tidal / Deezer


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *