Sastav The Smile otkriva detalje svog novog albuma Wall Of Eyes koji bi trebalo 26. januara 2024. objaviti za XL Recordings.

U martu ove godine hvaljeni trojac The Smile (Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner) objavio je limitirano EP vinilno izdanje “Europe: Live Recordings 2022” gde su snimke live nastupa zabeleženih u raznim gradovima tokom prošlogodišnje, prve turneje benda.

Leto 2023. su, osim koncertnom turnejom, obeležili objavom singla “Bending Hectic”, s kojim su debitovali na Montreux Jazz Festivalu 2022. Iako prvobitno nije bio planiran za objavu, usmenom predajom mnogobrojnih fanova i kritičara postao je fenomen te se ipak pojavio kao samostalno izdanje i bio prvi uvid u nove materijale fantastičnog trija.

Pesmom “The Wall Of Eyes” The Smile otkriva detalje svog potpuno novog albuma koji nosi isti naziv i koji će biti objavljen 26. januara za XL Recordings. Numeru prati i muzički video u režiji Paula Thomasa Andersona. Novi album, kojeg su snimili u Oksfordu i Abbey Road Studiju, producirao je i miksao njihov saradnik Sam Petts-Davies, a sadrži i aranžmane za gudače Londonskog Savremenog Orkestra.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *