The Rolling Stones predstavili svoj prvi album autorske muzike od 2005. godine, i to nakon smrti bubnjara Čarlija Votsa (Charlie Watts).

Kit Ričards (Keith Richards), Roni Vud (Ronnie Wood) i Sir Mik Džeger (Mick Jagger) najavili su novi album na događaju u Hakniju, u Velikoj Britaniji. Ričards je rekao: “Otkako je Čarli otišao, sve je bilo drugačije, on je broj četiri. Naravno da nam nedostaje.”

Ipak, dodao je da će se na budućem albumu umesto Votsa na bubnjevima pojaviti Stiv Džordan (Steve Jordan), bubnjar kojeg je Ričards nazvao osobom koju bend poznaje “iz davnina” i koji je zamenio Votsa na turneji ovog leta.

“Bilo bi puno teže bez Čarlijevog blagoslova”, rekao je Ričards, objašnjavajući da je Vots ranije rekao bendu da bi ga Džordan trebalo zameniti ako se ne bi mogao priključiti na snimanju.

Vots je preminuo 2021. godine u 80. godini života nakon borbe sa rakom grla, pre 60. godišnjice i turneje benda.

Džeger je objasnio: “Album ima 12 pesama. Većina njih je sa Stivom, ali dve su pesme koje smo snimili 2019. godine sa Čarlijem.”

Album je najavljen novim singlom pod nazivom “Angry”, a novo izdanje Hackney Diamonds će biti objavljeno 20. oktobra ove godine.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *