Američki sastav Ministry predstavio je novi singl “Goddamn White Trash” kojim najavljuje buduće studijsko izdanje HOPIUMFORTHEMASSES.

Predstojeći album trebalo bi da bude objavljen 1. marta za Nuclear Blast etiketu, a u pitanju je njihovo 16. studijsko izdanje koje nasleđuje ploču Moral Hygiene iz 2021. godine. Na albumu gostuju  frontmen sastava Gogol Bordello, Eugene Hutz, zatim Jello Biafra i Pepper Keenan iz benda Corrosion of Conformity, a tu je i obrada protoindustrial synth klasika “Ricky’s Hand” Fada Gadgeta.

“Baš kao ti ili bilo ko drugi, ja sam jednostavno putnik u ovom životu“, kaže o albumu lider benda Al Jourgensen. “Gledam društvene promene, političke promene i ekonomske promene i komentarišem ih jer imam pravo na osnovu Prvog amandmana. Mnogi ljudi kažu da umetnici i sportisti treba da ućute i pikaju loptu. Ne, i ja sam na ovom putovanju. Ako nešto vidim, nešto kažem. To se odražava na to gde ide svaki album. Umesto da ostanem sedeći i pevam o prekinutim vezama, unutrašnjem nemiru ili šta god me boli ove nedelje, komentarišem šta se dešava iz perspektive saputnika.”


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *