U sklopu proslave 30. godišnjice albuma Swordfishtrombones 1. septembra,  Tom Vejts (Waits) će objaviti remasterizovanu verziju ove ploče, kao i dva njegova naslednika, Rain Dogs (1985) i Franks Wild Years (1987).

Ponovna izdanja albuma Bone Machine iz 1992. i The Black Rider iz 1993. dolaze na red 6. oktobra. Sva izdanja albuma su ponovo remasterizovana od strane Krisa Belmana (Chris Bellman) u studiju Bernie Grundman Mastering pod nadzorom dugogodišnjeg tonskog inženjera Toma Vejtsa, Karla Derflera. Prema saopštenju za medije, Swordfishtrombones je dobijen iz originalnih EQ-a ½” produkcijskih master traka, dok su Rain Dogs, Franks Wild Years, Bone Machine i The Black Rider dobijeni iz originalnih ½” flat master traka. Belman je remasterizovao audio u visokoj rezoluciji od 192 kHz/24-bita.

Nova izdanja na vinilu dolaze sa posebno izrađenim nalepnicama na kojima se nalaze fotografije Vejtsa iz svake ere, kao i umetnički rad i omoti ponovjo kreirani kako bi verno preneli duh originalnih ploča. Posebno treba istaći da albumi The Black Rider i Bone Machine nikada nisu bili objavljeni na vinilu izvan Evrope, što znači da će ovi albumi doživeti svoj vinilni debi u većem delu sveta. Uz CD i vinilna izdanja, svih pet remasterizovanih albuma biće dostupni na streaming platformama.

Ranije ove godine, Vejts je obeležio 50. godišnjicu svog prvog albuma Closing Time sa novim reizdanjem. Što se tiče mogućnosti nove muzike, njegov agent, Pol Čarls (Paul Charles), nedavno je otkrio da Vejts “ponovo piše”.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *