Cittanova Blues Challenge održava se prvi put i deo je Cittanova Blues Festivala, koji je na programu od 28. juna do 1. jula u Novigradu.

Cittanova Blues Challenge je otvoren za svaki bluz solo/duo/bend koji duboko voli i ceni bluz. Bilo da ste iskusan izvođač ili na početku karijere, ovaj izazov je za vas.

Ovo je jedinstvena prilika za sve muzičare i muzičarke koji sviraju i vole bluz raznih vrsta, da se prijave i steknu priliku da se predstave brojnoj publici. Cittanova Blues Challenge održaće se 29. juna na glavnoj pozornici Cittanova Blues Festivala, a pobednik će nastupiti dan kasnije, 30. juna na istoj pozornici kao Philip Sayce, neizmerno talentovani gitarista i pevač zadivljujućeg rok/bluz stila, koji dolazi prvi put u Hrvatsku upravo na Cittanova Blues Festival u sklopu evropske turneje. Osim njega na festivalu će nastupiti: Vlatko Stefanovski Trio (S. Makedonija), Baba Sissoko & Mediterranean Blues (Mali), Vanja Sky (Hrvatska), Zoran Čalić Band (Hrvatska).

Kako se prijaviti?

Prijave: otvorene do 5. juna 2023., tri odabrana izvođaća biće objavljena 10. juna 2023.

Ko može učestvovati: bluz solo/duo/bend.

Proces: Žiri će odabrati 3 izvođača koji će nastupiti na glavni pozornici Cittanova Blues Festivala u četvrtak, 29. juna između 20.00 i 22.00 sata. Pobednik će biti proglašen iste večeri.

Glavna nagrada: 500€ i nastup na festivalu 30. juna u 20.00 na glavnoj pozornici.

Žiri: Pet međunarodnih muzičara i kompozitora odabraće tri izvođača koji će nastupiti u četvrtak, 29. juna od 20.00 i 22.00 sata na glavnoj pozornici Cittanova Blues Festivala na gradskom trgu u Novigradu.

Obrazac za prijavu i više informacijahttps://bit.ly/CittanovaBluesChallenge

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *