Američka umetnica Emma Ruth Rundle nastupaće u Novom Sadu 21. jula u Sinagogi. Specijalni gost na koncertu biće William Fowler Collins.

Emma Ruth Rundle se u svom muzičkom izražavanju kretala kroz različite ali uvek snažne i jedinstvene izraze, od sanjive apstrakcije (kao na njenom debi albumu “Electric Guitar: One”), do istraživanja glasnih i maksimalističkih tekstura zvuka (kao u projektima njenih bendova Marriages, Red Sparowes, Nocturnes ili u saradnjama sa Chelsea Wolfe i Thou), kao i do tihog i minimalističkog akustičkog singer-songwriter izraza (kao na albumu “Some Heavy Ocean”).
Međutim, poslednji album “Engine of Hell” koji na ovoj turneji Emma Ruth Rundle izvodi u celosti, sama za koncertnim klavirom i akustičnom gitarom, predstavlja svojevrsnu prekretnicu u njenom životu i radu. Ono što to izdanje i aktuelnu turneju čini posebnim je duboko lični i intimistički karakter muzike, kao i način na koji umetnica svoje lično iskustvo komunicira sa slušaocima i publikom.

Karte se mogu kupiti isključivo online ili na prodajnim mestima platforme GIGSTIX-a. Cena ulaznica u pretprodaji je 2000 dinara. Od 15. jula cena ulaznice će biti 2500 dinara, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 2800 dinara.

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *