Tina Tarner, legendarna kraljica rokenrola, preminula je danas u 83. godini nakon duge bolesti, u svom domu u Kusnahtu (Švajcarska).

Poslednjih godina pevačica je bila izuzetno lošeg zdravstvenog stanja; rak creva dijagnostikovan joj je 2016.godine, a imala je i transplataciju bubrega 2017. godine.

Tina Tarner je rođena 26.11.1939. godine u Natbušu (Tenesi, SAD), kao Ana Mej Bulok. Bila je drugo dete Zelme Prisile, radnice u fabrici i Flojda Ričarda Buloka, baptističkog sveštenika. Ostaće poznata po svom prepoznatljivom muzičkom stilu, svojoj harizmi na sceni i nizu svetski poznatih hitova poput „Simply The Best“, „Proud Mary“, „Private Dancer“, „What’s Love Got to Do With It“.

Nagrađena je sa osam Grammy nagrada, a časopis „Rolling Stone“ stavio je Tinu na listu Besmrtnika – najvećih izvođača svih vremena.

Njen život je zabeležen u tri memoara, biografskom filmu, džuboks mjuziklu, a 2021. godine godine u hvaljenom dokumentarnom filmu „Tina“.

Tina Tarner bila je 16 godina u braku sa Ajkom Tarnerom, a razveli su se 1978. godine. Imala je dva biološka sina Ronalda Renela Tarnera i Krega Rejmonda Tarnera, a usvojila je dvoje druge Ajkove dece Ajka Tarnera mlađeg i Majkla Tarnera, koje je odgajala kao svoje.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *