Drugi Cittanova Blues festival održaće se od 26. juna do 1. jula 2023. u Novigradu. Ulaz je besplatan. Nakon nezaboravnog prvog Cittanova Blues, koji je Novigrad postavio na svetsku mapu bluz festivala, ove godine dolazi još veći i duži spektakl. Novigrad se krajem juna pretvara u bluzerski grad, a uz svetske izvođače iz Kanade/Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Malija, Severne Makedonije i Hrvatske donosi i bogat prateći program.

Prvi hedlajner koji je najavljen je Philip Sayce, trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na svetu. Neizmjerno talentovani gitarista i pevač sa zadivljujućim rok/bluz stilom nastupiće na festivalu 30. juna u sklopu evropske turneje na kojoj će predstaviti svoj aktuelni album Spirit Rising.

Osim nastupa vrhunskih svetskih i domaćih bluz izvođača na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga koncerti će se održavati i na drugim lokacijama tokom dana. Tako ćete moći uživati u jutarnjoj kafi uz Blues Morning Coffee i ranovečernjim aperitivom uz Sunset Blues, a posle službenogvkoncertnog dela svake večeri održavaće se jam session u 9 Pub-Devetka.

Ove godine premijerno će se održati blues challenge za bendove i izvođače na početku karijere,vprojekcije bluz dokumentaraca, prezentacija muzičkih instrumenata, radionice, prodajna izložba ručno rađenih muzičkih gadgeta, a takozvani Blues Train povešće vas po lokalnim vinarijama.

“San o bluz festivalu počeli smo ostvarivati u rodnom Novigradu prošle godine, a iznimno pozitivni dojmovi publike dali su nam dodatni poticaj da ove godine napravimo još veči i duži festival! Jako smo ponosni što nam kao hedlajner dolazi fenomenalni gitarista i pjevač Philip Sayce, a imamo i još nekoliko aduta za sve ljubitelje blues rocka”, izdvajaju organizatori festivala Denis Makin i Vladimir Brajan koji će uskoro objaviti i druge izvođače.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *