Zagonetna i intrigantna globalna kampanja koja je na društvenim mrežama Depeche Mode započela 26. januara najavila je novu muziku i podigla interes fanova grupe širom sveta. Od jeseni, kada je najavljena svetska turneja, krenula su nagađanja kada će izaći novi singl čiji naslov je već dugo poznat obožavateljima.

“Ghosts Again” za koji mnogi kritičari već sada kažu de je jedan od najkomercijalnijih hitova grupe Depeche Mode u poslednjih nekoliko godina, vodeći je singl albuma Memento Mori, koje je njihovo 15. studijsko izdanje. Pesma će se pojaviti u standardnoj verziji koja se nalazi na budućem albumu, kao i u dve radio edit verzije, nemenjene radio stanicama.

Memento Mori je prvi album na kome boje Depeche Mode predstavljaju samo dva originalna člana, budući da je prošle godine prerano preminuo Andrew “Fletch” Fletcher. Album je nastajao u vreme pandemije, pa je i tematski vezan za taj period. Snimljen je u studijima Electric Ladyboy (Santa Barbara), Shangri La (Malibu), dok je miks rađen u Londonu u studiju Zona, a producenti su James Ford i Marta Salogni.

Kao i do sada, umetnički dizajn u vezi sa albumom i čitavu kampanju, kao i scenografiju pozornice na budućoj svetskoj turneji, potpisuje dugogodišnji saradnik i prijatelj benda, Anton Corbijn.

Memento Mori (Columbia Records/Menart) će se u prodaji naći 24. marta, a bend će 23. jula nastupiti u zagrebačkoj Areni.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *