Fotografija: Santiago Felipe

Björk je najavila masivnu ovogodišnju turneju pod nazivom “Cornucopia”, a objavljeni su datumi koji veliku produkciju dovodi u Australiju, Japan i Evropu.

Islandska umetnica je premijerno izvela predstavu u njujorškoj rezidenciji u kojoj je učestvovao hor od 50 ljudi i flautističkom grupom Viibra.

U izjavi o “Cornucopiji”, koju je poslednjih godina izvodila i u Rejkjaviku, San Francisku i Los Anđelesu, Björk je iskazala vezu između albuma “Cornucopi”, “Utopia” iz 2017. i “Fossora” iz 2022: “‘Cornucopia’ je oduvek trebalo da bude svet za ploču “Utopia” i album nakon nje, koji se sada zove “Fossora”, napisala je u izjavi. “Zaista sam uzbuđena što ću premijerno predstaviti ta dva sveta koja se sudaraju, ove jeseni u Evropi.”

Na predstojećoj turneji uključivaće flautistički septet Viibra i prošireni instrumentalni ansambl, plus reverb komoru. Otkako je prošle godine objavila ploču “Fossora”, Björk je objavila singl “Sorrowful Soil” te je nominovana za Gremi nagradu u kategorijij za najbolji album alternativne muzike. Ranije ovog meseca, objavila je remiks pesme “Ovule” sa aktuelnog izdanja, koji su izveli Sega Bodega i Shygirl.

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *